Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Συνελήφθησαν εμπλεκόμενοι δικηγόροι με την υπόθεση της "Μαφίας των Φυλακών"

Φυλακές Κορυδαλλού

Σε συνέχεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για την πολύκροτη υπόθεση της "Μαφίας των Φυλακών" με τους Αλβανούς κακοποιούς που διέπρατταν εκβιασμούς, εμπόριο ναρκωτικών και έδιναν εντολές ακόμα και για φόνους όπως στην περίπτωση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνελήφθησαν κατόπιν σχετικών ενταλμάτων ένας άντρας και μία γυναίκα δικηγόροι.
Νέες αποκαλύψεις από την εγκληματική δραστηριότητα της διαβόητης πια «Μαφίας των Φυλακών».
Σε συνέχεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση με τους Αλβανούς κακοποιούς, γνωστούς για την υπόθεση δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για την φάμπρικα εκβιασμών, εμπορίου ναρκωτικών ακόμα και εντολών για εκτέλεση συμβολαίων θανάτου μέσα από τις φυλακές, συνελήφθησαν, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ένας 65χρονος άντρας και μία 45χρονη γυναίκα, δικηγόροι και οι δύο.
Οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν φέρονται να είχαν επαφές με τον «εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης και να έχουν καταγραφεί τηλεφωνικές τους συνομιλίες μαζί του.
Οι συλληφθέντες πρωινές ώρες αύριο θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές. Αυτό που αποτελεί όμως την είδηση «βόμβα» σε αυτή την ιστορία είναι πως η γυναίκα είναι η δικηγόρος του φερόμενου «εγκεφάλου» και ο άντρας είναι ο δικηγόρος της αντιδίκου εταιρείας με τον Φλώρο στην υπόθεση της Energa, που είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας από την ίδια οργάνωση…
Με τα άτομα που στην ουσία αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν λοιπόν φέρεται να ανέπτυξε επαφές, φέρονται και οι δύο δικηγόροι να είχαν δοσοληψίες μαζί τους και να ήταν αρκετά ενήμεροι για τις κινήσεις τους…
Πρόκειται πάντα, για την ίδια δικογραφία που αφορά και το προηγούμενο μπαράζ συλλήψεων από την Αντιτρομοκρατική, που έβαλε τέλος σε μία νέα υπόθεση εκβιασμού σε βάρος γνωστού ποινικολόγου και πρώην πολιτικού, ενώ μέσω των προηγούμενων συλλήψεων απετράπησαν η εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος ενός Πακιστανού και η διακίνηση ναρκωτικών σε νησί του Αιγαίου. Είχε προηγηθεί βεβαίως και η δολοφονία ενός εκ των μελών του κυκλώματος στις φυλακές λίγο πριν κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:
Με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνει ότι παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται.
Η ανάπτυξη των εγκληματικών φαινομένων αντιμετωπίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: