Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΚΙΝ.ΑΛ ΦΩΚΙΔΑΣ... Το "αντίο" του κ. Μητσοτάκη στο Νομό.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΝΑΛ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΦΩΚΙΔΑ

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις ΥΠΟΔΟΜΕΣ και τους ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ. 

Από την παρουσίαση αυτή και την προγραμματική του δέσμευση, όπως πιθανά να υποψιάζεστε, απουσιάζει παντελώς η ΦΩΚΙΔΑ.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά από το προγραμματικό πλαίσιο της Ν.Δ. στην ανάγκη υλοποίησης έργου στον άξονα Μπράλλος - Αντίρριο. 

Ειδικά, στην ενότητα της παρουσίασης του Προγράμματος για τις ΥΠΟΔΟΜΕΣ, της Ν.Δ., με τίτλο:

"Σπάμε την απομόνωση. Πρόσβαση των αστικών περιοχών στο κεντρικό οδικό δίκτυο" υπάρχει σαφής αναφορά με χρονοδιάγραμμα 4ετίας και κόστος περίπου 1,1-1,4 δις ευρώ, για τις διασυνδέσεις : 
Αγρινίου με Ιόνια Οδό, Ιωαννίνων με Κακαβιά, Δράμα με Εγνατία, Ε76- Γιαννιτσά - Εδεσσα - Ε65 και Καρπενήσι με Λαμία. 

Φωκίδα; Πουθενά. 

Ταυτόχρονα και  με αφορμή την εικόνα στα μεγάλα οδικά έργα του  Αναθεωρημένου ΕΣΠΑ 2014-2020, που και εδώ  με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, δεν υπάρχει αναφορά σε τμήματα της οδού Μπράλλος Αντίρριο, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στη ΦΩΚΙΔΑ επισημαίνει τον κίνδυνο για την απομόνωση του Νομού. 
Θα ήταν δυνατόν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αν είχε την πολιτική βούληση, να προχωρούσε στην υλοποίησης τμημάτων του έργου, έστω από τις εκπτώσεις των χρηματοδοτήσεων των μεγάλων έργων που ήδη εκτελούνται. Αλλά, δυστυχώς, ούτε καν αυτό...

Η αδυναμία αντίδρασης, από τους έχοντες την ευθύνη, σε Περιφερειακό και Εθνικό Επίπεδο για τον αποκλεισμό του νομού από δημόσιες υποδομές, έρχεται να συμπληρωθεί με το "αντίο" του κ. Μητσοτάκη στο Νομό, μέσα από το πρόγραμμα κυβερνητικών δεσμεύσεων που κατέθεσε. 
Λογικά να υποθέσουμε, ότι  κανείς από την Περιφέρεια Στερεάς δεν τον ενημέρωσε για τις ανάγκες και προτεραιότητες της Φωκίδας, αλλά και για τις θέσεις των Περιφερειών Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδος που ζητούν την κατασκευή του διαγώνιου άξονα. 

Πρέπει άμεσα, ο ΑΞΟΝΑΣ ΜΠΡΑΛΛΟΣ – ΑΝΤΙΡΙΟ , να ενταχθεί στον Εθνικό και Περιφερειακό σχεδιασμό, κύρια στην πρόβλεψη της επόμενης προγραμματικής περιόδου, ώστε να είναι δυνατή η σταδιακή υλοποίηση τμημάτων του άξονα "Μπράλλος - Άμφισσα -Ιτέα - Άγιος Νικόλαος", για τον οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, έχουν εγκριθεί περιβαλλοντικοί όροι και πίνακες απαλλοτριώσεων για το τμήμα Τριταία - Αγ. Σπυρίδωνας. 

Επισημαίνουμε, εκ νέου, για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πως αν και άλλα χρόνια περάσουν χωρίς χρηματοδότηση επί του τμήματος Μπράλλος - Αντίρριο η κατάσταση αυτή - το ότι δεν είμαστε στο χάρτη, στο σχεδιασμό μεγάλων έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  στις χρηματοδοτήσεις- θα παγιωθεί. 

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ στη ΦΩΚΙΔΑ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την άρση απομόνωσης της Φωκίδας, την ένταξη στην επόμενη προγραμματική περίοδο τμημάτων του άξονα  και την υλοποίηση τους.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ,ΖΑΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΡΑΝΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπακογιάννης δεν έκανε τίποτα, ο Κωστοπαναγιώτου τίποτα, η Φωκίδα πεθαίνει, και τι περιμένουμε τώρα; τον μικρό Σπανό ;
Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

rotiste tin papauanasi.//.,,,,,,'''';;;;;;ELEOS..

Ανώνυμος είπε...

Ο άξονας Μπράλος - Αντίριο δεν κατασκευάζεται γιατί είναι ανταγωνιστικός στην Εθνική Οδό Λαμίας - Αθήνας. Όσοι κατεβαίνουν από Βορρά και θέλουν να πάνε Πελοπόννησο θα επιλέγουν το Μπράλο - Ιτέα που σημαίνει πως χάνει διόδια ο δρόμος Λαμία - Αθήνα.

Για τον ίδιο λόγο δεν κατασκευάζεται και η παλιά Εθνική οδός Θήβα - Μάνδρα - Ελευσίνα. Είναι ανταγωνιστική στην νέα εθνική οδό.

Τώρα πως ο Μητσοτάκης εξαγγέλει ότι θα τον φτιάξει αυτό το δρόμο ποιος ξέρει τι έχει συμφωνήσει με τις εταιρείες που τον έχουν..

Ανώνυμος είπε...

Το κοπάδι βελαζει...

Ανώνυμος είπε...

Μπεεεε.....

Ανώνυμος είπε...

να πατε να δειτε και την προκηρυξη 2κ 2019 που βγηκε με δυο μονιμες θεσεις στο νοσοκομειο αμφισσας και ζητανε εντοπιοτητα. ενω πρεπει να μπουνε 2 μονιμοι πραγματικοι κατοικοι της φωκιδας, εχουνε 2 υπαλληλους που υπηρετουν ως ορισμενου χρονου και ειναι απο λαρισα τρικαλα και πηγανε κ βγαλανε βεβαιωση μονιμης κατοικιας για να παρουνε τις θεσεις. εκει εφτασε η φωκιδα. αντι να διοριζει μονιμα παιδια της φωκιδας να διοριζει ατομα απο τη λαρισα που αλλαξανε τη διευθυνση κατοικιας επειδη υπηρετουν ως ορισμενου χρονου αμφισσα. και μολις αυτοι οι λαρισαιοι παρουνε τις 2 θεσεις θα ζητησουνε μεταθεση για τον τοπο τους και ετσι παλι το πολυπαθο νοσοκομειο της Αμφισσας θα μεινει υποστελεχωμενο γιατι δεν θα εχει παρει μονιμους κατοικους φωκιδας αλλα ατομα απο τη λαρισα. η φωκιδας μας ειναι καμενη απο χερι δυστυχως. ο κοσμος δεν ξερει τι αισχη γινονται οπως αυτο που σας ανεφερα