Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Τις τινάζουν, τις πάνε στο ελαιοτριβείο, παίρνουν το λάδι και φεύγουν κύριοι! -Την Παρασκευή καταγγέλθηκε περιστατικό και στην Άμφισσα!


Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνει η κλοπή ελαιών!
Ανακοίνωση έβγαλε η περιφέρεια για τα περιστατικά στη Φθιώτιδα!


Μπορεί να μπει ολόκληρο συνεργείο σε ξένο κτήμα, να μαζέψει για μέρες τις ελιές, να τις πάρει, να τις πάει στο ελαιοτριβείο, να τις κάνει λάδι και να μην το μάθει κανένας; Και όμως μπορεί!
Την Παρασκευή γνωστός επαγγελματίας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, έκανε μια βόλτα στο κτήμα του για να δει τη κατάσταση του ελαιόκαρπου και να συνεννοηθεί με συνεργείο να ξεκινήσει το τίναγμα. Όταν έφτασε στο κτήμα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Πλησιάζοντας τα δέντρα διαπίστωσε προς μεγάλη του έκπληξη ότι δεν χρειαζόταν να ειδοποιήσει κανέναν, γιατί τα δέντρα είχαν τιναχτεί και δεν είχε μείνει πάνω τους ούτε ελιά για δείγμα!
Φυσικά ο άνθρωπος κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Μέσω τους ελαιοτριβείου εντόπισε και τους δράστες, στους οποίους όμως δε μπόρεσε να κάνει τίποτε, καθώς δεν είχαν συλληφθεί επ αυτοφόρω!!!
Το τελευταίο διάστημα τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλά στη Φθιώτιδα, σε σημείο που ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Κωνσταντινος Αποστολόπουλος αναγκάστηκε να κάνει έκκληση στα ελαιοτριβεία, να είναι προσεκτικοί πριν παραλάβουν τον καρπό, αναφορικά με την προέλευσή του.

Στο δελτίο τύπου αναλυτικά σημειώνει:

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες κλοπές ελαιοκάρπου από τα ελαιοπερίβολα, όπως καταγγέλονται από ελαιοκαλλιεργητές της Φθιώτιδας, παρακαλεί τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων και τους εμπόρους βρώσιμων ελιών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παραλαβή του ελαιοκάρπου από άγνωστα σε αυτούς άτομα. Σε περίπτωση που παρατηρήσουν κάτι περίεργο να απευθύνονται στην αστυνομική αρχή.
Επιπλέον πιστεύουμε ότι η αλληλοβοήθεια και η συνεργασία μεταξύ των αγροτών ίσως βοηθήσει στον περιορισμό του φαινομένου αυτού, ενός επιπλέον πλήγματος στα τόσα που μέχρι τώρα έχουν δεχτεί.

Έντυπη Έκδοση  Η Ώρα της Φωκίδας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ? ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΔΑΠΟΙ Η ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ?
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΜΙΜΗΤΕΣ?
ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΟΥΜΕ?????ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ , ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙΣ??

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κ εδώ στην ΚΙΡΡΑ ένας μπάρμπας που κάνει αυτή τη δουλειά. Τις προάλλες μάζευα τις ελιές στο δικό μου κτήμα και τον έπιασα να μπαίνει στο διπλανό κεντρωμα το οποίο είναι συγγενικού μου προσώπου και όταν τον εφνιδιασα κ τον ρώτησα τι δουλειά έχει εκεί μου το έπαιζε Αλέκος κ μου είπε "πέρασα να δω τι γίνεται στα κτήματα γιατί μερικοί πάνε κ κλέβουν" ενώ αυτός δεν έχει καν εκεί γύρω δικιές του Ελιές. Τέλος πάντων κι άλλοι μου έχουν πει γι αυτόν ότι πάει κ τινάζει ξένα κεντρώματα σε κουβέντα που έκανα με άλλους "γείτονες" στο κτήμα μου. Αλλά δεν τον έπιασα επ αυτοφόρω. Την επόμενη φορά όμως πρώτα θα του σπάσω τα παΐδια και μετά θα τον δώσω στεγνά στην αστυνομία. Πολλοί ξέρουν ποιος είναι. Είναι από την ΚΙΡΡΑ και αυτός.

Ανώνυμος είπε...

και στο δικο μου κτημα (στην κιρρα) μπηκαν και πηραν τις μισες σχεδον ελιες....κριμα... επρεπε να ημουν εκει να τους επιανα επ αυτοφωρο και καλα θα περναγανε. κατι πρεπει να γινει με αυτο... προσεξτε ολοι και αν δειτε καποια περιεργη κινηση και καποιο κτημα γνωστου σασ καλο θα ειναι να ενυημερωνετε αμεσα τον ενδιαφερομενο μηπως και πιαστουν επ αυτοφωρο και σταματησουν οι κλεψιες