Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

«Στη Σλοβενία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου CHIMERA»


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού                                 
Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
             
Λαμία, 11 Οκτωβρίου 2017

«Στη Σλοβενία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου CHIMERA»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετέχει ως μοναδικός ελληνικός εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Innovative cultural and creative clusters in the MED area- Καινοτόμες πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανικές συστάδες στην περιοχή MED», και ακρωνύμιο «CHIMERA», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «INTERREG MED», με προϋπολογισμό 2,5 εκ Ευρώ και δεκαέξι (16) συμμετέχοντες εταίρους από τις χώρες της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Σλοβενίας.


Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε από τις 3 έως και τις 5 Οκτωβρίου 2017 στις συσκέψεις εργασιών, οι οποίες έλαβαν χώρα στη Σλοβενία, και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Λιουμπλιάνα.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην δημιουργία συμπράξεων καινοτόμων επιχειρήσεων πολιτιστικής και δημιουργικής παραγωγής (CCI clusters), που θα εργάζονται στη βάση ενός διακρατικού δικτύου συνεργασίας, για την επίτευξη των τεθειμένων στόχων καινοτομίας.

Το έργο έχει ως Επικεφαλής εταίρο την Αυτόνομη Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia (Ιταλία), ενώ περιλαμβάνει εκτός του Επικεφαλής και τους εξής εταίρους: την Περιφέρεια Basilicata (Ιταλία), την Δημιουργική ένωση συστάδων Apulia (Ιταλία), το Τεχνολογικό Πάρκο της Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), την Τοπική επιχείρηση των πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων της Μάλαγα (Ισπανία), το Εμπορικό επιμελητήριο της Terrassa, (Ισπανία), το Πανεπιστήμιο του Αλγκάρβε (Πορτογαλία), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας NiceCôted' Azur (Γαλλία), το Πανεπιστήμιο της Nice  Sophia Antipolis (Γαλλία) και το Υπουργείο Καινοτομίας και Διοίκησης Αλβανίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας , κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, ως επικεφαλής της ομάδας υλοποίησης και παρακολούθησης του έργου, δήλωσε σχετικά:
«Με τη συμμετοχή της στο έργο η Περιφέρειά μας, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην εξωστρέφεια και την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας χρηματοδότησης. Με  στόχο την αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο πεδίο του πολιτισμού, η μεταφορά κι εφαρμογή μοντέλων καλών πρακτικών από άλλες χώρες είναι ιδιαιτέρως σημαντική».


Facebookpage: https://www.facebook.com/ProjectChIMERACulturalCreativeCluster/.

Twitter: @ProjectChIMERA https://twitter.com/ChIMERA_med

Interreg MED Programme website: https://interreg-med.eu/




Δεν υπάρχουν σχόλια: