Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΔΤ της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας με θέμα: "Απολογισμός Αναπτυξιακού Συνεδρίου Στερεάς Ελλάδας"



Συντονιστική Επιτροπή Στερεάς Ελλάδας

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στην Λιβαδειά, έγινε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Στερεά Ελλάδα, με θέματα:
·       Αποτίμηση των εργασιών του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Στερεά Ελλάδα, που έγινε στην Λαμία, το 2ήμερο 26 και 27 Ιουλίου 2017.
·       Ορισμός Επιτροπής παρακολούθησης της πορείας των έργων και δράσεων που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό σ. Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς, με την λήξη του Συνεδρίου.

Α. Αποτίμηση του Συνεδρίου:
Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία και σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι γόνιμες και αποτελεσματικές εργασίες του διήμερου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη στη Στερεά Ελλάδα. Το  συνέδριο διαρθρώθηκε σε 4 θεματικά επίπεδα-τραπέζια:
·        επιχειρηματικότητα – αγροτική ανάπτυξη
·        περιβάλλον – ενέργεια
·        εργασία – πρόνοια – κοινωνική οικονομία
·        υποδομές – τουρισμός
Συμμετείχαν 12 υπουργοί, οι οποίοι παρουσίασαν, άκουσαν αλλά κυρίως συζήτησαν με τους φορείς της περιφέρειας .
Η διαδικασία αυτή καταγράφηκε ως πρωτόγνωρη εμπειρία  για τον τόπο και τη χώρα,  έθεσε το στίγμα της πολιτικής μας αντίληψης για το διάλογο, για τη σχέση κυβέρνησης – κοινωνίας αλλά και για τη σχέση κόμματος – κοινωνίας, καθώς και το ρόλο των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στο κομμάτι της υποστήριξης και προβολής του κυβερνητικού έργου, καθώς επίσης και στην μεταφορά, επεξεργασία και διεκδίκηση προτάσεων και αιτημάτων  των τοπικών κοινωνιών.
Η συμμετοχή των φορέων ήταν εντυπωσιακή. Πήραν μέρος σχεδόν όλοι οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, όλοι οι δήμαρχοι και πλήθος αυτοδιοικητικών, εκπρόσωποι παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων εκπρόσωποι εργατικών φορέων και επιμελητηρίων αλλά και πλήθος ενεργών πολιτών.
Στις διαδικασίες του πήραν μέρος στις 2 ημέρες των εργασιών περισσότεροι από 220 φορείς με θέσεις – απόψεις και προτάσεις. Οι εργασίες έκλεισαν με την ομιλία του Πρωθυπουργού σ.  Αλέξη Τσίπρα στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο Λαμίας σε ένα ακροατήριο περισσοτέρων από 700 άτομα. Ο Πρωθυπουργός έθεσε το γενικό πολιτικό πλαίσιο, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης για την οικονομική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της περιφέρειας και ανακοίνωσε τις προτεραιότητες – στόχους της κυβέρνησης ανά περιφερειακή ενότητα της Στερεάς Ελλάδας.
Εξαγγέλθηκε μία δέσμη μέτρων, έργων υποδομής και δράσεων, που είναι ενταγμένα στο σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της χώρας μας, στο επίπεδο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Επισημάνθηκε το γεγονός της αύξησης των πόρων της Περιφέρειας, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να αντισταθμιστούν οι πόροι που χάνονται από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, λόγω ένταξης της Στερεάς Ελλάδας στο «Στόχο 2».

Β.  Ορισμός Επιτροπής παρακολούθησης της πορείας των έργων και δράσεων:
Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης της πορείας των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού και των Υπουργών, με βασικά της καθήκοντα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα εμφανίζονται και  την αξιοποίηση και επεξεργασία  των προτάσεων  που θα κατατίθενται στην πορεία του σχεδιασμού και εφαρμογής των εξαγγελιών ώστε να υλοποιηθούν με τον καλλίτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.
Την Επιτροπή θα συναποτελούν οι Συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών των 5 νομών της Περιφέρειας (Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας) και ένας Βουλευτής από κάθε νομό, ανάλογα της θεματικής που θα εξετάζεται.
Το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Στερεάς, ανάπτυξε μια δυναμική, η οποία θα συνεχιστεί και με ημερίδες ανά νομό, με την συνεργασία και των αντίστοιχων Υπουργών της Κυβέρνησης και των  τοπικών  φορέων που εμπλέκονται, με τον όποιο τρόπο, στους στόχους του.  

Λιβαδειά 5 Οκτωβρίου 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια: