Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ : ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΠΤΩΣΗ!...



Κύττα ποιός μιλάει!...


   “Ετούτο εδώ είναι βαρύ. Βαρύ κι ασήκωτο για μπορέσω να το χωνέψω. Για αυτό και με τυραννάει στο μυαλό και δεν μ’ αφήνει ούτε να ησυχάσω, ούτε να κοιμηθώ, απ’ τ’ απόγεμα πού'γινε. Κι έκατσα νυχτιάτικα να βγάλω απάνω στο χαρτί το άχτι μου, μπας και ξαλαφρώσω λίγο και καταφέρω να βαρύνουν τα βλέφαρά μου, χαρίζοντάς μου τον ύπνο.
   Τετάρτη εχθές κι όπως είχε γραφεί, θα γινόταν Τοπικό Συμβούλιο στην Ιτέα, με τα θέματα πούχε φέρει για συζήτηση ο Πρόεδρος, νάναι ...φωτιά και λαύρα για το μέλλον ετούτης εδώ της πόλης.

Από χρήση μουσικής μέχρι τις πρωϊνές ώρες σε 2 μαγαζιά της παραλιακής, μέχρι parking και πεζοδρόμια μπροστά από σπίτια!... Θα συζητούσαν λέει και για την αίτηση κάποιου δημότη, για το Τεχνικό πρόγραμμα της Κοινότητας, το οποίο δεν έχει ακόμα “οραματιστεί” σύμφωνα με τις ανάγκες του χωριού μας, ούτε η Τεχνική Υπηρεσία, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Πρόεδρος και οι ντόπιοι Τοπικοί Σύμβουλοι!... Δεν θα συζητούσαν ούτε για την βρώμα της πόλης, ούτε για τις λακκούβες και τα σκοτάδια, ούτε για τους γύφτους και τόσα άλλα που κρατάνε αλυσοδεμένη και καταπληγωμένη εδώ κι εφτά χρόνια την Ιτέα, ούτε και βεβαίως με το αίτημα όλων των Συμβούλων να τους πληροφορήσει ο Πρόεδρος για το τι έκανε για τόσα άλλα προηγούμενα και αποφασισμένα θέματα. Τέτοια οργάνωση! 
 Συγκλονιστικά πράματα σου λέω, που το Συμβούλιο θα έκρινε μέσα από αυτά τα ζητήματα, αν θα πάμε σαν Κοινότητα ένα βήμα (μπορεί και δυο) μπροστά, ή αν θάπρεπε να μείνουμε εκεί που είμαστε τώρα, προσκυνητές, υποταγμένοι κι ευχαριστημένοι, στον τοπικό Βεζίρη της Καταλανικής πρωτεύουσας.

  Δυό Σύμβουλοι σκάσανε μύτη στο Συμβούλιο και μαζί με τον Πρόεδρο είχανε απαρτία για ν’ αποφασίσουν για όλα αυτά. Και τότε, με το που άρχισε η συνεδρίαση και με την αντιδήμαρχο να μπαινοβγαίνει διακριτικά στην αίθουσα, άρχισε ο Πρόεδρος να βγάζει τον πόνο του στρεφόμενος κατά πάντων για το κάζο και το κράξιμο που του κάνανε όλοι στο προηγούμενο συμβούλιο. Άρχισε να υπερασπίζεται το “έργο” του και την εμμονή του στο να συγκατοικήσουμε με τους Γύφτους, καθώς επίσης και την απόφασή του στο να παραμείνει Πρόεδρος μέχρι τον Δεκέμβρη του ‘19, διαβάζοντας το λογίδριό του μέσα από 3 φύλλα σημειώσεων για να μην κάνει κανένα λάθος...
   Κι ενώ θα μπορούσε κανένας να διασκεδάζει ακούγοντας τον Αμερικάνο να προσπαθεί να πείσει τους παριστάμενους (2 Σύμβουλοι, η γραμματέας, 2 ακροατές συν η αντιδήμαρχος) ότι η ανυπαρξία του ως Προέδρου, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ...η προίκα της Ιτέας, δεν θα μπορούσε όμως κανένας να χωνέψει την άποψή του, ότι δήθεν οι επιθέσεις στο πρόσωπό του είναι επιθέσεις κατά της Δημοκρατίας!...

Και ποιός το λέει αυτό: Ο άνθρωπος που έχει αγνοήσει (από μόνος του;) αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, ο άνθρωπος που αρνείται να απολογηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο για ενέργειές του, που αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις του Τοπικού, αυτός που δεν ξέρει το τι γίνεται στο χωριό μας και δεν καταλαβαίνει ποιές είναι οι ανάγκες του, ακόμα κι αν του τα λένε όλοι οι Σύμβουλοι. Ο άνθρωπος που πηγαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίζει αντίθετα με τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου (π.χ. αύξηση στα τέλη καθαριότητας), ο άνθρωπος που αρνείται την εφαρμογή του νόμου για τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου (μέχρι και καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση έγινε από όλους του Τοπικούς Συμβούλους) και τέλος ο άνθρωπος που αρνείται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας όπως επιβάλλεται και προβλέπεται από τον Καλλικρατικό νόμο!
   Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, μας έκανε κήρυγμα για το τι σημαίνει Δημοκρατία και για το ποιός ανάμεσα σ’ αυτόν και όλους τους άλλους, την υπερασπίζεται...

   Μετά το τέλος της αρλουμπολογίας του δήθεν Προέδρου της Κοινότητας Ιτέας, ο Τ.Σ. Αναστάσιος Μέγκος του ζήτησε να ενημερώσει το Συμβούλιο για το τι έκανε για την υλοποίηση των αποφάσεων που είχαν παρθεί στο προηγούμενο Συμβούλιο. Και επειδή ο Πρόεδρος (δημοκρατικά) αρνήθηκε να απαντήσει, ο μεν Μέγκος αποχώρησε, το δε Συμβούλιο διαλύθηκε!... Διαλύθηκε πριν προλάβει να ρωτήσει τον Πρόεδρο τα αναπάντητα, η Τ.Σ. Μαρία Καλπούζου.   Διαλύθηκε προτού καν εκφωνηθεί η ημερήσια διάταξη...  Κακομοίρα Ιτέα, διαλύθηκες...

Κυρίες και Κύριοι ψηφοφόροι και δημότες ετούτης εδώ της πόλης. Αυτόν διαλέξαμε, αυτός μας αξίζει. Για αυτό λοιπόν, ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!...

Σα να ηρέμησα λίγο. Σα να ξεθύμανα.
Καληνύχτα..."

http://epikourositeas.blogspot.gr/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύττα

Με ύψιλον !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Άντε πηγαίνετε να κάνετε κανένα φροντιστήριο στο Δημοτικό, ΡΕ ΑΝΑΛΦΆΒΗΤΟΙ..

Ανώνυμος είπε...

Στα κοινοτικά συμβούλια μαζεύονται για να βρίσουν τον Τεντ. Εύκολο θύμα, γιατί άλλο τόσο είναι και οι αντίθετοι του. Σιγά μην ενδιαφέρονται για την Ιτέα και τα προβλήματα της. Σιγά μην τους νοιάζει τίποτα άλλο παρά ο εγωισμός τους να ξεδιπλώνεται στα καφενεία. Γιατί όλοι αυτοί 7 χρόνια που ηταν (είναι). Όλα γνωστα και όλοι γνωστοί και μη εξαιρεταιοι. Η Ιτέα η πιο βρωμικη πόλη η Ιτέα γεμάτη λακούβες η Ιτέα η Ιτέα γεμάτη γύφτους!!! και μετά ενδιαφέρονται για το καλό όνομα της Ιτέας.

Καρτερία είπε...

Για τον πρώτο βιαστικό σχολιαστή:
Κοιτάζω ή κυττάζω;
Κοιτάζω ή κυττάζω
Η ορθογραφία του ρήματος αυτού (που σημαίνει βλέπω, παρατηρώ) έχει δυο οπτικές γωνίες που βασίζονται στις δυο Σχολές που προσπάθησαν να ετυμολογήσουν την λέξη.

1η Σχολή
Βερναρδάκης [Ν. Ημέρα 1885, - Φιλήντας Γλωσσογνωσία - Ανδριώτης - Κουκουλές
Το ετυμολογουν από το «κοίτη» (χώρος ή έπιπλο όπου κοιμάται κανείς), όπου ξαπλωμένος παρατηρούσε ο στρατιώτης, φρουρός ή φύλακας.

2η Σχολή
Χατζηδάκης [«Μεσαιωνικά και Νέα Ελληνικά» ], και ο Αδαμάντιος Κοραής [«Πρόδρομος Ελλ. Βιλιοθήκης»]
απο το κυπταζω (βλ. Πατάκη-Τζιράκη «Λεξικό Ρημάτων της Αρχαίας Ελληνικής» στη λ. κυπταζω =κύπτω, ερευνώ)


Ας δουμε τον Σταματακο [Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής σ.560]
Κυπτάζω, μέλ. -άσω. Θαμιστικόν του κύπτω= Κύ­πτω συνεχώς, σκαλίζω, μικροπραγμονώ, εξετάζω, ερευνώ λεπτομερώς γύρω από τι. πρβλ. κυττάζω).

Και αυτόθι [σ. 537]
Κοιτάζω βάλλω τινά εις την κοίτη (τ.ε. κλινην , να κοιμηθεί) κατακοιμίζω.

Πηγή: Ελληνική Γλώσσα

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΚΥΤΤΑΖΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΕΣ ???
ΑΣΤΑ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ερχονται αλλοι γυφτοι στην Ιτια. εχει πολλους ηδη.