Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα από τον Ζεμαδάνη Κων/νο στο αγώνα Triple Ultra Triathlon (677 χλμ) του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Ακόμη μια διάκριση για τον μεγάλο Ιτιώτη υπερ-αθλητή




Στον τρίτο αγώνα της χρονιάς για το παγκόσμιο κύπελο Ultra-triathlon που πραγματοποιήθηκε στην Αυστριακή πόλη Bad Blumau, το διήμερο 7-9 Ιουλίου 2017, ο Έλληνας υπερτριαθλητής Ζεμαδάνης Κωνσταντίνος τερμάτισε στην τρίτη παγκόσμια θέση. Ο αγώνας περιελάμβανε 11.4 χλμ κολύμβηση/ 540 χλμ ποδηλασία και 126 χλμ τρέξιμο (συνολικά 677 χλμ), χωρίς διακοπή σε χρονικό όριο 55 ωρών. 

Ο Κώστας, ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση τερμάτισε επιτυχώς σε χρόνο 38.47 ώρες κατεβάζοντας 3.5 ώρες το ατομικό του ρεκόρ στην απόσταση τριπλού ironman και φέρνοντας το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στη φετινή χρονιά, ύστερα από το αργυρό μετάλλιο στηνFlorida των ΗΠΑ. Στην τεράστια δυσκολία του αγώνα πέραν της απόστασης των 677 χλμ ήρθε να προστεθεί η καταρρακτώδης βροχή στην διάρκεια της ποδηλασίας, η έντονη ομίχλη σε όλη τη διάρκεια της πρώτης νύκτας και η υψηλή θερμοκρασία στη διάρκεια της μέρας φτάνοντας του 35 βαθμούς με 90% υγρασία. 

Οι επιμέρους χρόνοι του Κώστα ήταν: κολύμβηση 3.34 ώρες/ ποδηλασία 19.40 ώρες/τρέξιμο 15.5 ώρες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο Έλληνας υπερτριαθλητής μαζί με άλλους τέσσερις ακόμη συναθλητές του συμμετείχε μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν και στον αγώνα της Γερμανίας απόστασης διπλού ironman (456 χλμ), σημειώνοντας και εκεί ατομικό ρεκόρ. 

Ο Κώστας, ως αθλητικό πρεσβευτής του ΚΕΔΜΟΠ-κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ευχαριστεί θερμά τον χορηγό του, την εταιρεία IDEAL ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, για την πλήρη κάλυψη του ποδηλατικού εξοπλισμού.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε μέχρι να πάρει σύνταξη ο Ζεμαδάνης , να τρέξει και μια φορά με τα .."τσαρούχια" του Ηνίοχου , διαφημίζοντας τον ..ξεχασμένο τόπο μας στον 21ο αιώνα μ.Χ

Ευστ. Μαρματάκης είπε...

θερμά συγχαρητήρια