Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η κριτική του δημοτικού συμβούλου Γ. Δρακάκη στον απολογισμό του Δημάρχου για τον Δήμο Δελφών το 2016

                                                                                 
     


                                                                                                                 10/07/2017
Κε Δήμαρχε ,
Σχετικά με την ματαίωση της ειδικής συνεδρίασης «Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής για το 2016»  οι ευθύνες είναι τόσο στην δημοτική σας παράταξη αφού αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσίαζαν όσο και στην αντιπολίτευση μείζων και ελάσσων . Βεβαίως οι ευθύνες της αντιπολιτεύσεως -εδώ έχετε δίκιο- είναι κατά πολύ μεγαλύτερες καθότι δεν νοείται NA ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ «Αυτοί που υποτίθεται κατά προτεραιότητα θα ελέγξουν και θα ασκήσουν κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής!
Πουθενά σε κανένα δήμο της χώρας δεν έχει συμβεί αυτό ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ !!!
Δυστυχώς το τοπικό πολιτικό σύστημα νοσεί και φυσικά τον λογαριασμό της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ανεπάρκειας τον πληρώνει ο τόπος !!!
Κε Δήμαρχε πρώτα απόλα απολογισμός σημαίνει λογοδοσία !!! και αφού δημοσιεύσατε τις εισηγήσεις σας θα έπρεπε να μας αναφέρετε πόσα χρήματα εισπράξατε από τους δημότες σας (από φόρους , τέλη κλπ) και που τα δαπανήσατε ! Κάτι τέτοιο δεν έγινε !!! Μάλιστα στο αναρτημένο κείμενο του απολογισμού σας (σελ 5)  αναφέρετε ότι τα έργα που έγιναν αθροίζοντάς τα χρηματοδοτούμενα από ιδίους πόρους είναι ΜΟΝΟΝ 228.000 ευρώ την στιγμή που οι εισπράξεις των τακτικών  εσόδων είναι περίπου 12.000.000 ευρώ (σελ 7) . Η διαφορά των 11.772.000 περίπου είναι λειτουργικά έξοδα ? Δεν θα έπρεπε να ενημερώσετε του δημότες που πήγαν τα χρήματά τους  ?
Επίσης
Δεν θα έπρεπε να απαντήσετε στους δημότες ποιό είναι το πραγματικό χρέος του Δήμου που παραλάβατε ? Και τις αιτίες που το δημιούργησαν ?
Δεν θα έπρεπε να απολογηθείτε για το χρέος που εσείς δημιουργήσατε από την ανάληψη των καθηκόντων σας έως σήμερα ?
Είναι δυνατόν να υπερηφανεύεστε ότι Το σημαντικότερο γεγονός όσο αφορά την οικονομική διαχείριση του Δήμου Δελφών για το έτος 2016 είναι η ένταξη μας στο πρόγραμμα ληξιπροθέσμων του Υπουργείου Εσωτερικών με συνολικό επιδοτούμενο ποσό 3.817.000 εκ. ευρώ . Ένα πρόγραμμα  που είχε εκπονηθεί από την Ευρωπαική ένωση προκειμένου να γίνουν γνωστά τα χρέη κρατικών φορέων και να εξοφληθούν στα πλαίσια στήριξης των δημοσιονομικών ελλειμάτων μέσω των δόσεων που λαμβάνει η χώρα  αφού αναληφθούν από τον κρατικό προυπολογισμό ?  Αντί να απολογηθείτε για την άθλια οικονομική διαχείρηση που έγινε εσείς υπερηφανεύεστε για το ότι ο κρατικός προυπολογισμός θα αναλάβει τα χρέη ? Δηλαδή το ότι οι Ελληνες πολίτες θα πληρώσουν τις οικονομικές ατασθαλίες ? Είναι δυνατόν να υπερηφανεύεστε για αυτό ?
Δεν θα έπρεπε να απαντήσετε γιατί τα έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έχουν  βαλτώσει και άλλα έχουν απενταχθεί με αποτέλεσμαα η απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ να έχει κωλύσει από το 2011 στο απίστευτο χαμηλό του 6% Mοναδικό φαινόμενο εν Ελλάδι ?
Δεν θα έπρεπε να απαντήσετε σε μια σειρά διοικητικών στρεβλώσεων που έχουν οδηγήσει τον Δήμο σε πλήρη αποδιοργάνωση ?
Κύριε Δήμαρχε ,
Είναι πάρα πολλά τα θέματα που θα έπρεπε στα πλαίσια της λογοδοσίας σας να σας ασκηθεί κριτική η ματαίωση όμως της ειδικής συνεδρίασης μάλλον σας έβγαλε από το αδιέξοδο και μάλιστα με την βοήθεια της αντιπολιτεύσεως !!!

Γεώργιος Δρακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Απολλώνειο Φώς – Καθαρή Λύση



Δεν υπάρχουν σχόλια: