Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Το σημείο του γυναικείου σώματος που γερνά γρηγορότερα και από το πρόσωπο

Το σημείο του γυναικείου σώματος που γερνά γρηγορότερα και από το πρόσωπο
ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ


Όταν μιλάμε για γήρανση, οι περισσότερες από εμάς ανησυχούμε για το τι συμβαίνει στο πρόσωπό μας.

Έχουμε ρυτίδες; Οταν γελάμε κάνουμε το «πόδι της χήνας»; Τι θα γίνει με τις γραμμές στο μέτωπο;  Και συνήθως δεν σκεφτόμαστε καθόλου το υπόλοιπο σώμα μας. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία που γερνούν γρηγορότερα από ό, τι το πρόσωπό μας.

Ένα μέρος του σώματος στο οποίο θα δείτε σημάδια γήρανσης, ακόμη και πριν από το πρόσωπό σας, είναι το ντεκολτέ. Δηλαδή το πάνω μέρος του κορμού, το οποίο περιλαμβάνει τον λαιμό, το ανώτερο σημείο του στήθους και τους ώμους εμπρός και πίσω. Αν είστε σε ηλικία που δίνετε ειδικό βάρος στο πρόσωπό σας αφού οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους, δώστε την ίδια προσοχή και στο σημείο αυτό, για να αποτρέψετε τη γήρανση (ή τουλάχιστον να την καθυστερήσετε).

Η αμερικανίδα δερματολόγος Πατρίσια Ουέξλερ εφιστά την προσοχή: «Το ντεκολτέ σας έχει ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα όπως το πρόσωπό σας και είναι εξαιρετικά ευάλωτο, κυρίως στον ήλιο». Μην αμελείτε λοιπόν να απλώνετε αντηλιακό σε αυτή την περιοχή, όσο συχνά το κάνετε και στο πρόσωπό σας.
Για να προλάβετε τις γραμμές στο στήθος ή άλλα σημάδια της γήρανσης σε αυτό το σημείο, η Δρ Ουέξλερ συνιστά τη χρήση αντιγηραντικής κρέμας κάθε μέρα, καθώς και αντηλιακού με δείκτη προστασίας 45. Κάνοντας αυτά τα δύο, θα κρατήσετε το ντεκολτέ σας απαλό και ενυδατωμένο, ενώ θα καθυστερήσετε τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: