Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Πρωταθλητές στην ανοησία! Στο τιμόνι με κινητό, χωρίς ζώνη και κράνος. Οι συνήθειες ενός υποψήφιου αυτόχειρα ή δολοφόνου ...



Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο NEWS 247 και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, στο διαρκές έγκλημα, που συντελείται στους ελληνικούς δρόμους.
Τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, είναι αποκαρδιωτικά. Σύμφωνα μ' αυτά, οι Έλληνες οδηγοί παραμένουν πρωταθλητές στη μη χρήση κράνους, την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση με χρήση κινητού τηλεφώνου.
Με λίγα λόγια πρωταθλητές στη βλακεία.
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Ιαβέρη, να μιλάει για ποινές, να κάνει προτάσεις, να κάνει εκκλήσεις στου κουφού οδηγού την πόρτα.
Οι κακοί δρόμοι συναντούν τη σάπια νοοτροπία και τα αποτελέσματα, μετριούνται σε νεκρούς, ανάπηρους και σπίτια που κλείνουν, από μια απροσεξία, από μια ζώνη που δεν φορέθηκε, από έναν τροχονόμο που έκανε τα στραβά μάτια, από έναν δολοφόνο, που πέρασε με κόκκινο.
Ποιες είναι οι λύσεις; Η παιδεία πρώτα απ' όλα. Η οδική συμπεριφορά, θα έπρεπε να διδάσκεται από πολύ νωρίς. Μπορεί όταν κάποτε τελειώσει ο καυγάς για τα θρησκευτικά, κάποιος να προτείνει να υπάρξει και ένα τέτοιο μάθημα, ώστε να μη φτάνουμε στα εφαρμοσμένα θρησκευτικά μια ώρα αρχύτερα.
Αλλά μέχρι τότε, γιατί η αλλαγή νοοτροπίας θα πάρει χρόνια, το μόνο που μπορεί να μας σώσει, είναι οι ποινές και η αυστηρή εφαρμογή τους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αλλαγές, χωρίς να λογίζεται το πολιτικό κόστος.
Αυτοί που βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τα παιδιά τους και τους συνανθρώπους τους, δεν πρέπει να οδηγούν, δεν πρέπει να έχουν στην κατοχή τους δίπλωμα και αυτοκίνητο. Όποιοι έχουν αντιρρήσεις, τους προτείνουμε να επισκεφθούν ένα βράδυ το ΚΑΤ και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, τι συμβαίνει στους ελληνικούς δρόμους.
*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια: