Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ειδικότητα σε γιατρούς, σε Γερμανόφωνες χώρες..



του Μιχάλη Σερασκέρη, συμβούλου εργασίας, medlabnews.gr
Απόκτηση ιατρικής ειδικότητας στις Γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία,  Ελβετία, Λουξεμβούργο)

Είναι γνωστό το ζήτημα που γεννάται από τις αναμονές των ιατρών προς απόκτηση ειδικότητας στην Ελλάδα, όπου παρά τις προσπάθειες οι συνέπειες να μετριαστούν έξω, αποδεικνύεται άλυτο και ταλαιπωρεί τους ιατρούς που ανυπομονούν να ασκήσουν το λειτούργημα που ονειρεύτηκαν.
Εκεί που το πρόβλημα μοιάζει άλυτο, η λύση είναι προφανής για όσες και όσους το ψάξουν λίγο καλύτερα και η λύση αυτή είναι η απόκτηση ειδικότητας σε μία από τις 4 Γερμανόφωνες χώρες της Ευρώπης, με προεξάρχουσα φυσικά την ίδια τη Γερμανία!

Τι συμβαίνει λοιπόν στο πιο ισχυρό κράτος της Ευρώπης; 
Διαθέτει τον πιο μεγάλο υγειονομικό τομέα, με το σύνολο των κλινών του να είναι ίσο με το άθροισμα των κλινών Βρετανίας, Γαλλίας, Σουηδίας και Δανίας μαζί! Γι’ αυτό το λόγο, η ζήτηση ιατρών στη Γερμανία είναι πολύ υψηλή και σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονήσει η Γερμανική κυβέρνηση, ο υγειονομικός τομέας της Γερμανίας θα ζητήσει τα επόμενα χρόνια αρκετές χιλιάδες ειδικευμένων ιατρών προκειμένου να τον στελεχώσουν μόνιμα, με προτιμώμενους φυσικά τους ιατρούς που έχουν αποφοιτήσει από ιατρικές σχολές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα επίπεδα της νοσηρότητας στη χώρα εξαιτίας κυρίως των χρονίων και εκφυλιστικών παθήσεων είναι υψηλά, η γήρανση του πληθυσμού αλλά και τα ατυχήματα είναι οι 3 κυριότερες αιτίες αύξησης του αριθμού των εισαγομένων προς νοσηλεία και μακροχρόνια παρακολούθηση ασθενών ώστε κατά συνέπεια να απαιτείται πολύ μεγαλύτερος αριθμός ιατρών από αυτόν που οι ιατρικές σχολές της Γερμανίας μπορούν να προσφέρουν.

Γι’ αυτούς τους λόγους οι Γερμανόφωνες χώρες προσφέρουν άμεσα θέσεις απόκτησης ιατρικής ειδικότητας με την ελπίδα να μπορέσουν να στελεχώσουν τον νοσοκομειακό τους τομέα με ειδικευόμενους ιατρούς όσο και αν συνεχεία με ειδικευθέντες, στους οποίους μάλιστα προσφέρουν πολλά κίνητρα για την παραμονή τους στη χώρα, όπως η δυνατότητα να μην εργάζονται Σαββατοκύριακα, να έχουν ευέλικτα ωράρια, να απολαμβάνουν μια εβδομάδα πρόσθετης κανονικής άδειας και άλλα κίνητρα αναλόγως του εργοδότη ο οποίος θα τους επιλέξει μετά τις σπουδές.

Σημαντικές είναι και οι αμοιβές που λαμβάνουν οι ειδικευόμενοι οι οποίες κατά τον πρώτο χρόνο ανέρχονται σε 48.000 ευρώ και αυξάνονται κλιμακωτά έως τον 6ο χρόνο κατά τον οποίον διαμορφώνονται σε 62.000 ετησίως, προσθέτοντας όμως τις σχετικές προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία και εργασία σε αργίες, οι πιο πάνω αμοιβές διαμορφώνονται κατά το πρώτο έτος ειδίκευσης σε 67.000 ευρώ ενώ τον 6ο χρόνο ειδίκευσης το αντίστοιχο ποσό διαμορφώνεται σε 87.000 ευρώ ετησίως.

Σημαντικό είναι ότι οι ιατροί μπορούν να εισαχθούν προς απόκτηση ειδικότητας και ενδιαμέσως, δηλαδή πχ. μπορούν να έχουν ολοκληρώσει τα πρώτα 2 έτη της ειδικότητάς τους στην Ελλάδα και να συνεχίσουν από τον 3ο χρόνο και έπειτα σε μία Γερμανόφωνη χώρα, έως της ολοκλήρωσης της ειδικότητας.

Πολύ μεγάλο πλεονέκτημα του όλου εγχειρήματος είναι η ευκαιρία που προσφέρεται στους ειδικευόμενους να εργαστούν σε μεγάλα και οργανωμένα νοσοκομεία, αποκτώντας πάρα από γνώσεις ιατρικής και τις αναγκαίες γνώσεις οργάνωσης και διοίκησης του ιατρικού έργου, καθότι εξίσου σημαντικό με τις σπουδές είναι και το γεγονός της απόκτησης διεθνούς εμπειρίας σε ένα περιβάλλον που δίνει σημασία σε κάθε λεπτομέρεια, ενθαρρύνει τη διαρκή εκπαίδευση και ανταμείβει τους φιλομαθείς ιατρούς με ποικίλους τρόπους.

Είναι επίσης γεγονός ότι η παράλληλη υποχώρηση της χρηματοδότησης του ελληνικού υγειονομικού τομέα, δυσχεραίνει το ιατρικό λειτούργημα το οποίο αποστερεί από πρόσθετη εκπαίδευση, από την έγκαιρη υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στο βιοϊατρικό εξοπλισμό, την δυνατότητα επιλογής των ιατρών να χορηγούν προηγμένα φάρμακα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αυστηρή προϋπόθεση για την εισαγωγή στο Γερμανικό σύστημα απόκτησης ιατρικής ειδικότητας είναι η γνώση της Γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Β2 κατά την έναρξη των διαδικασιών και καλύτερα C1 με το ξεκίνημα της ειδικότητας, και ευνόητα η κατοχή υπηκοότητας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τελευταίο διάστημα, και κυρίως μετά από τις αγγελίες που είχαμε δημοσιεύσει για εργασία γιατρών στην Ιρλανδία και μετά στην Γαλλία διαπιστώσαμε ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον γιατρών και για λήψη ειδικότητας. 
Έτσι το medlabnews.gr και οι ειδικοί σε εργασιακά θέματα συνεργάτες του, ήρθαν σε επαφή με Γερμανικούς φορείς που προσφέρουν θέσεις ιατρικής ειδικότητας, προκειμένου να συμβάλλουμε στην καλύτερη ενημέρωση αλλά και αποκατάσταση των ιατρών που αναζητούν καλύτερη εξέλιξη στη σταδιοδρομία τους. Είμαστε σε θέση σήμερα να προσφέρουμε θέσεις ειδίκευσης όσο και πολύτιμες υπηρεσίες σε όλες και όλους εκείνους που θέλουν να βρουν μια θέση Γερμανόφωνες χώρες.

Κατά συνέπεια έχουμε εξασφαλίσει:
θέσεις ιατρικής ειδικότητας σε Γερμανόφωνα νοσοκομεία, παρέχοντας ένα πακέτο υπηρεσιών που ξεκινά από την αρχική συνέντευξη, επεκτείνεται στη διεκπεραίωση των απαραίτητων για την εξασφάλιση θέσης και διεκπεραίωσης όλων των εγγράφων που απαιτούνται έως την εύρεση κατοικίας στις χώρες αυτές.
Βοηθάμε δηλαδή από το Α έως το Ω της διαδικασίας, όλες και όλους εκείνους που θέλουν να εξασφαλίσουν μία θέση σε νοσοκομεία Γερμανόφωνων χωρών πληροφόρηση, αφετέρου υποστήριξη σε όλους τους ιατρούς που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν. Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι πως για τις υπηρεσίες μας αυτές δεν υπάρχει χρέωση προς τους ιατρούς αλλά αποτελεί δωρεάν προσφορά του medlabnews.gr και του iatrikanea.gr

Για να είστε υποψήφιοι:

Χρειάζεται να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας στείλετε το βιογραφικό σας  σημείωμα στα Γερμανικά προκειμένου να αναζητήσουμε μία θέση ειδικότητας για εσάς, προτείνοντάς σας στα Γερμανικά ιδρύματα με τα οποία συνεργαζόμαστε και να έχετε έτσι την ευκαιρία να γίνετε σύντομα μέλη του ισχυρότερου υγειονομικού τομέα της Ευρώπης.


Προκειμένου να έχετε κι εσείς την ευκαιρία να εργαστείτε στο Γερμανικό σύστημα υγείας, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 6815637, ή στείλτε mail στο mail@medlabnews.gr




Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2016/07/doctors-germany.html#ixzz4FhpvC2TH

Δεν υπάρχουν σχόλια: