Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τα εγκαίνια της έκθεσης του υπερρεαλιστή ζωγράφου Mayo (Αντώνη Μαλλιαράκη) στους Δελφούς


Τα εγκαίνια της έκθεσης του υπερρεαλιστή ζωγράφου Mayo (Αντώνη Μαλλιαράκη)
στους Δελφούς την Παρασκευή 10 Ιουλίου και η ξενάγηση στο Πάρκο Γλυπτικής που ακολούθησε, συνέπεσαν με καταιγίδα, βροντές και αστραπές και διακοπή ( για λίγη ώρα) του ηλεκτρικού ρεύματος. Ήταν όμως όμορφη η εμπειρία... Η βόλτα, υπό βροχή, στο φωτισμένο Πάρκο Γλυπτικής ήταν μαγευτική και η έκθεση (που συνεχίζεται έως τον Οκτώβριο) είναι ιδιαίτερα κομψή και καλοστημένη, με πολύ ενδιαφέροντα έργα, δωρεά της Lucilla Mussini-Bombieri προς το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Δεν έλειψαν και οι (αρκετοί) επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή των Δελφών αλλά και από την Αθήνα και τη Λαμία που ανάμεσα στην κακοκαιρία και τη τέχνη προτίμησαν να επιλέξουν τη δεύτερη... Μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο γλύπτης Γιάννης Παρμακέλης, η εικαστικός Ιόλη Ξιφαρά, ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη, ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο καθηγητής Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο Καθηγητής Παναγιώτης Ροϊλός, η μουσειολόγος και ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη κ.α.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, αναφέρθηκε στη ζωή του Αιγυπτιώτη Mayo που έζησε και εργάστηκε στη Γαλλία και στη γενναιόδωρη δωρεά των 21 συνολικά έργων της Lucilla Mussini-Bombieri. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Διευθυντής, καθηγητής Αθανάσιος Μαρκόπουλος.
Για το έργο και το πολύ ιδιαίτερο εικαστικό ύφος του καλλιτέχνη μίλησε η επιμελήτρια της έκθεσης Έφη Ανδρεάδη.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: