Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Κυβέρνηση: Συμφωνία εντός των κόκκινων γραμμών



"Θα αξιολογηθούμε στη βάση αυτών που θα συμφωνήσουμε" τόνισε ο Γαβριηλ Σακελλαρίδης κατα την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
"Η συμφωνια θα είναι στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών που έθεσε ο Ελληνικός λαός. Σαφώς και υπάρχουν κόκκινες γραμμές όπως επιβεβαιώθηκαν στην κοινή δήλωση Γιούνκερ Τσίπρα. Επιβεβαιώνεται η προσήλωση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Δε μιλάμε για μείωση συντάξεων. Σε μια διαπραγμάτευση γίνονται και υποχωρήσεις πάντα στο πλαίσιο της πολιτικής εντολής είπε αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση", σημείωσε σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Σακελλαρίδης.
Επίσης τόνισε οτι το θέμα του χρέους δεν μπορεί να κρύβεται κάτω απο το χαλί, απλά η κυβέρνηση το αφήνει προς στιγμή γιατί υπάρχει δυσκολία στην άλλη πλευρά. "Θα τεθεί απο την πραγματικότητα" είπε. "Η συμφωνια πρέπει να έλθει το συντομότερο δυνατό" επεσήμανε ο ίδιος, ενώ ανέφερε πως Βασική θέση είναι να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της η κυβερνηση τόνισε με αφορμή ερώτηση για τις πληρωμές στο Δ.Ν.Τ.
Όπως σημείωσε, η συμφωνία θα περάσει απο τη Βουλή, ενώ τη Δευτέρα δεν πρόκειται να κατατεθεί κάποιο σχέδιο νόμου. Είπε δε οτι δε θα αναζητηθούν αυξημένες πλειοψηφίες.
Σε σχέση με την παραπομπή στη δικαιοσύνη κατηγορουμένων για το ΤΤ δε θέλησε να τοποθετηθεί. "Τα ζητήματα της δικαιοσύνης η κυβερνηση δεν τα σχολιάζει" είπε. Εάν προκύψουν θέματα στην πορεία θα τοποθετηθεί, ενώ η κυβερνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με πρωτοβουλίες στον τομέα της διαφάνειας.
Γ.Α.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: