Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ITEA... Μία διαφορετική Πασχαλινή επίσκεψη



Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους ανήμερα του Πάσχα… Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν, το SEABOURN LEGEND, είχε καταφθάσει από νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Ιτέας με 173 επιβάτες έτοιμους να «εξερευνήσουν» την Ιτέα, τους Δελφούς και την ευρύτερη περιοχή.


Έχοντας λοιπόν ενημερωθεί εγκαίρως για την άφιξη του γιγάντιου πλοίου ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τεντ Γουώρθ επεφύλασσε κι εκείνος με τη σειρά του μία πολύ όμορφη έκπληξη προς τους ταξιδιώτες… Προκειμένου να εκφράσει την ευχαρίστησή του για την επίσκεψή τους, έστησε ένα τραπεζάκι στο λιμάνι, έστρωσε κι ένα τραπεζομάντηλο και υποδέχθηκε τους τουρίστες προσφέροντας νόστιμα κουλουράκια.
Ευτυχώς όλοι οι επιβάτες ήταν Αγγλόφωνοι κι έτσι ο κ. Γουώρθ κατάφερε να βρει κάποια παλιά τουριστικά φυλλάδια του Δήμου στα Αγγλικά τα οποία και τους μοίρασε. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως το γκρουπ αποτελούνταν από Αυστραλούς, Καναδούς και Άγγλους.
Οι πρώτοι επισκέπτες… από θαλάσσης παρέμειναν στην περιοχή περίπου τέσσερις ώρες. Κάποιοι κατευθύνθηκαν προς Δελφούς, άλλοι επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και μερικοί προτίμησαν να απολαύσουν τον ανοιξιάτικο ήλιο της Ιτέας, κάνοντας περίπατο μέχρι την Κίρρα.
Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους επισκέπτες το τεράστιο σύννεφο καπνού που είχε σκεπάσει την πόλη και μάλιστα ρωτούσαν γεμάτοι απορία τον Πρόεδρο από πού προέρχεται και αν έχει πιάσει κάπου φωτιά. Ο κ. Γουώρθ καθησύχασε τους τουρίστες επισημαίνοντας πως πρόκειται για το ελληνικό έθιμο του Πάσχα, το οποίο φυσικά τιμά κάθε χρόνο και η Ιτέα, όπου σχεδόν κάθε οικογένεια ψήνει το δικό της αρνί. 
Παράλληλα εξέφρασαν την έκπληξή τους για τους κρότους και τον θόρυβο που ακούγονταν από τα βαρελότα. Ο Πρόεδρος γεμάτος ευχαρίστηση εξήγησε πως με αυτόν εκφράζεται τον τρόπο η χαρά της ημέρας του Πάσχα.
Πολλοί από τους επισκέπτες απόρησαν και ρώτησαν τον Πρόεδρο πως βρέθηκε στην Ελλάδα… ο κ. Γουόρθ με ιδιαίτερη χαρά τους εξιστόρησε πως αγάπησε αυτόν τον τόπο και κατέληξε στην Ιτέα.
Η αρχή της άριστης φιλοξενίας έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας… εμείς ευχόμαστε να συνεχίσει η σεζόν τόσο επιτυχημένα και φυσικά με τη συνδρομή όλων των φορέων και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: