Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο Κουβέλης εκθέτει τον Σαμαρά: "Δεν λέει αλήθεια"

Δημήτρης Κουκλουμπέρης στην Εφημερίδα των Συντακτών
Ως αναληθείς απέρριψε ο Φώτης Κουβέλης τους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά ότι τον είχε προτείνει για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χρεώνοντας μάλιστα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ την ευθύνη για το ότι η χώρα δεν μπόρεσε να βγει από το μνημόνιο.

Απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Mega, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε σήμερα ότι ουδέποτε υπήρξε σχετική πρόταση παρά μόνο «νύξεις». Αλλά ακόμη και στην περίπτωση, όπως είπε, που του γινόταν επίσημη πρόταση ο ίδιος θα απαντούσε αρνητικά, θέση που -όπως συμπλήρωσε- δεν μετανιώνει σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήγησε ότι η καταψήφιση οποιουδήποτε υποψηφίου για την Προεδρία αποτελούσε πολιτική επιλογή του κόμματός του, με δική του εισήγηση, στο συνέδριο του Οκτωβρίου. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κούβελης απέδωσε τα λεγόμενα του κ. Σαμαρά στην ανάγκη να δικαιολογήσει την πολιτική του, όμως πρόσθεσε ότι «υπήρχαν αδιέξοδα ήδη από το φθινόπωρο και ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε αποφασίσει να πάει σε εκλογές».

«Δεν έφταιγα εγώ γι' αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος πάντως παραδέχτηκε ότι υπήρξε συνάντηση με τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κουβέλης, συναντήθηκαν στο πολιτικό του γραφείο, ωστόσο δεν συζήτησαν για το θέμα της πιθανής υποψηφιότητάς του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ διέψευσε ότι δέχτηκε κάποιο τηλεφώνημα από τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το επίμαχο θέμα.

Αρνητικά απάντησε, τέλος, και στα σενάρια προσυνεννόησης το καλοκαίρι του 2014 με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που πίεζαν να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, λέγοντας ότι «δεν υπήρξε συνεννόηση το καλοκαίρι με τον Τσίπρα για την προεδρική εκλογή», υπενθυμίζοντας ότι ο σχετικός διάλογος αφορούσε τη δημιουργία ενός προγραμματικού πλαισίου για την προοδευτική διακυβέρνηση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΠΗΓΕ??