Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Στην Ελλάδα ρωσικό κλιμάκιο για τις εξαγωγές



Επαφές που θα επιτρέψουν την ταχεία επανάληψη των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία από τη στιγμή που θα αρθεί το εμπάργκο έχουν ξεκινήσει αξιωματούχοι των δύο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και ξεκινά από αύριο επαφές.

Σκοπός του κλιμακίου είναι να εγγράψει στο μητρώο επιχειρήσεων - που πρόκειται να ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την άρση του εμπάργκο - τις εταιρείες από τις οποίες θα εισάγει ελληνικά προϊόντα ζωικής προέλευσης. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας, δρ. Αλέξι Αλεξέενκο μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ σημείωσε ότι ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας εκφράσθηκε ενδιαφέρον για συνεργασία, σε τρία επίπεδα: των επιχειρήσεων, του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αλλά και στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου.

Έτσι, μια εβδομάδα σχεδόν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τα ρωσικά κλιμάκια ξεκινούν την προετοιμασία της «μετά το εμπάργκο» εποχής, με αποστολές συγχρόνως σε Ελλάδα, Κύπρο, Ουγγαρία και Ινδία.

Σχετικά με την αποστολή, ο δρ. Αλεξέενκο σημειώνει ότι τα κλιμάκια θα βρίσκονται από αύριο και για περίπου δέκα ημέρες στην Ελλάδα, προκειμένου να επιλέξουν και να ελέγξουν 20 επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: