Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ: ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΟΥΝ ΩΣ ΑΓΑΘΟ. ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!


Ο λαός της Φωκίδας βιώνει τα τελευταία χρόνια, όπως εξ άλλου ολόκληρος ο ελληνικός λαός, το τέλος της υγείας όπως την είχαμε γνωρίσει, παρ όλες τις ελλείψεις και τα τεράστια προβλήματα που υπήρχαν.

Το τέλος των Κ.Υ. της Ιτέας και του Λιδορικίου καθώς  και το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Άμφισσας δημιουργούν μια τραγική κατάσταση που τα θύματα θα είμαστε εμείς, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες. Αν το αποδεχθούμε, αυτό θα συνεχισθεί με κλείσιμο και άλλων κλινικών και τελικά, με το να έχει ο νομός ένα κέντρο υγείας, (το σημερινό νοσοκομείο) και τίποτα άλλο. Ούτε ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ), ούτε αγροτικούς γιατρούς. Η υγεία θα είναι συνώνυμο του ΤΙΠΟΤΑ.
Μας Λένε κάποιοι, «φταίει αυτή η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)». Κάποιοι άλλοι μας λένε «φταίει η προηγούμενη συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ)». Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την τραγική κατάσταση βρεθήκαμε όχι λόγω νέας ή άπειρης κυβέρνησης, ούτε λόγο των παραφορτωμένων με αντιλαϊκά προγράμματα προηγούμενων κυβερνήσεων. Ούτε οι «αμαρτωλές» διοικήσεις φταίνε, ούτε τα μνημόνια. Από το 1994 ακόμη, περιγράφονται οι στόχοι για την υγεία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, μέσα από τη συνθήκη του Μάαστριχτ,  ως μηχανισμοί που πρέπει να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα σε δομές και μηχανισμούς που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Κοντολογίς να γίνουν επιχειρήσεις για να φέρνουν νέα κερδοφορία στο κεφάλαιο, πληρώνοντας (και διπλο-τριπλοπληρώνοντας) οι ασφαλισμένοι τις υπηρεσίες που έτσι ή αλλιώς έπρεπε να δινόντουσαν με κρατική φροντίδα, από τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλοι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν, που ψήφισαν αυτή την συνθήκη, απλά σήμερα την υλοποιούν. Αυτή η πολιτική εξ άλλου εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια. Και για αυτούς τούς λόγους φρόντισαν να  ναυαγήσουν τα ταμεία μας.
Τι έλεγε, μέσα σε όλα  τα άλλα αυτή η συνθήκη; Να περιοριστούν μέχρι να εκμηδενιστούν τα κονδύλια για κοινωνικές δαπάνες, να εκμηδενιστεί το μη μισθολογικό κόστος. Δηλ. να μην πληρώνει τίποτα το δημόσιο για την υγεία (και για παιδεία-πρόνοια), να μην πληρώνουν οι εργοδότες στα ασφαλιστικά ταμεία. Να επωμιστεί δηλαδή όλο το κόστος της υγείας του ο ίδιος ο ασφαλισμένος! Δηλαδή έχεις λεφτά - έχεις υγεία. Δεν έχεις..πας στον αγύριστο. Αυτό ακριβώς έγινε και στο φάρμακο για να πανηγυρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ότι μείωσαν τις φαρμακευτικές δαπάνες φορτώνοντας στις λαϊκές οικογένειες νέες μεγάλες συμμετοχές και έπεται και συνέχεια με το νέο φρούτο της σημερινής συγκυβέρνησης «συμμετοχή στα φάρμακα ανάλογα με τα εισοδήματα».
Μας λένε επίσης. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να λύσουμε το πρόβλημα που δεν έχει χρώμα, ούτε κόμμα!!
Μα αυτοί που αποφασίζουν να δημιουργήσουν το πρόβλημα και χρώμα έχουν και συγκεκριμένη πολιτική. Και κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Τα συμφέροντα που εξυπηρετούν δεν έχουν σχέση με το λαό. Ίσα ίσα είναι εχθρικά με εμάς. Εμείς θέλουμε ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΖΙ. Απέναντι στους δημιουργούς των προβλημάτων και σε αυτούς που θα καρπωθούν οφέλει απ΄ αυτή την κατάσταση. Αυτοί είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι του λαού.
Τώρα να αγωνιστούμε για το νοσοκομείο, για τα Κέντρα Υγείας , για τους γιατρούς σε χωριά και σε πόλεις. Αυτά που θα προτείνουν, οι λύσεις που θα δώσουν, με αποσπάσεις, με μεταθέσεις, με μεταφορές από δω και από εκεί θα είναι μπαλώματα, θα είναι το πρόβλημα κάτω απ΄ το χαλί.
    Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί και να αρκεστεί στα ψίχουλα που του πετάνε «κατόπιν ενεργειών τους». Μόνο ένα ισχυρό κίνημα, που θα συγκρούεται με τους πραγματικούς ενόχους, την ΕΕ, τα μονοπώλια  μπορεί να ανακουφίσει σήμερα τον λαό και να ανοίξει τον δρόμο για μια άλλου είδους ανάπτυξη. Σε αυτή την ανάπτυξη θα ικανοποιούνται οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες στην Υγεία και δεν θα ζούμε με ψίχουλα.
Σε αυτή την ανάπτυξη έχει χώρο και το νοσοκομείο της Άμφισσας, και τα Κέντρα Υγείας, που σήμερα δικαιούμαστε και διεκδικούμε, τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία, τα δύο γηροκομεία, η ψυχιατρική μονάδα, το ΠΕΔΥ, το φάρμακο,  όλα δημόσια και δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: