Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε (πρώην S&B), ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΤΕΑΣ :

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ;


 
             
                Είναι σε όλους γνωστό ότι , στις εγκαταστάσεις βωξίτη στην Ιτέα (πρώην S&B) έχει συντελεσθεί μέχρι σήμερα όργιο καταπατήσεων της ισχύουσας Νομοθεσίας . Αυτό έχει καταγγελθεί και καταγγέλεται εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια σε Δήμους, Υπηρεσίες ,Υπουργεία, Επιθεωρητές , Εισαγγελέα κ.λ.π..  
Όπου κάποιοι έψαξαν , επιβεβαιώθηκαν  οι καταγγελίες  μα κυρίως εκεί που η έρευνα των καταγγελιών "παρέπεσε" στα συρτάρια κάποιων αρμοδίων  και πάλι επιβεβαιώθηκε η καταγγελόμενη παραβατικότητα , τουλάχιστον στην συνείδηση όλων όσων πρεσβεύουν το βάσιμο των καταγγελιών.
Πόσο δύσκολο θα ήταν άλλωστε αν είχε ψάξει κάποιος αρμόδιος  , όπως εκ του Νόμου είναι υποχρεωμένος , να είχε μπεί στον κόπο να απαντήσει εγγράφως , στον καταγγέλλοντα , ότι έχει άδικο;;;
Αν μπορούσε να αποδειχθεί η αθωότητα, πόσο πανηγυρικά θα «έτριβαν στην μούρη» οι καταγγελλόμενοι , τα αποδεικτικά στοιχεία στις τελευταίες συζητήσεις στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, όταν για μία ακόμη φορά παρουσιάστηκαν δημόσια κάποιες από τις καταγγελίες μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία;

όπως :
  • Καταπάτηση Δελφικού Τοπίου
  • παράνομο μπάζωμα θάλασσας
  • αυθαίρετα και διάφορες άλλες  πολεοδομικές παραβάσεις
  • πλήρης καταπάτηση  παλιού δρόμου Ιτέας - Γαλαξιδίου μέχρι την Καμιώτισσα
  • βωξίτης στον βυθό που δεν θα έπρεπε και βαρέα μέταλλα στην τροφική αλυσίδα,
  • μόλυνση από  ραδιενέργεια
  • σκόνη που γεμίζει τα σπίτια και τα πνευμόνια των κατοίκων. 
  • οι γραπτές υποχρεώσεις της S&B από το έτος 2000 , για τον σύννομο τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων της , 15 χρόνια μετά δεν εχουν υλοποιηθεί και ξαναγράφονται σαν νέες υποχρεώσεις στις καινούριες άδειες που οι αρμόδιοι εγκρίνουν.Δηλαδή μια συνεχιζόμενη κοροϊδία..
         
                Όσοι πασχίζουν τα τελευταία χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον,  με μία σειρά πολυδάπανων προσφυγών στο  ΣτΕ και στον Εισαγγελέα  , περιμένουν την ετυμηγορία των ανώτατων Αρμόδιων Αρχών του Κράτους μήπως και δεν χρειαστεί να πάνε τον πλήρη φάκελο με τα σχετικά έγγραφα έξω από τα σύνορα... Εκεί  όπου ο «παντοδύναμος» για τους ιθαγενείς  , συνιστά  ντροπιαστικό παράγοντα , που θίγει ευθέως το κύρος της Ευρωπαϊκής ευνομίας και ισονομίας και αντιμετωπίζεται με παραδειγματική δικαιοσύνη

               Πριν λοιπόν αρχίσουν τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση των πολιτισμένωνπρος το Ελληνικό Κράτος των βαρβάρων  και αυτό αρχίσει να ψάχνει ποιος φταίει για να του τα φορτώσει προσωπικά  , σύμφωνα με την σχετική Νομοθεσία του 2012, θα περίμενε κανείς ότι θα υπήρχε μία ελάχιστη σύνεση από τους συνήθεις ύποπτους, ότι θα λειτουργήσει τουλάχιστον το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.   
Και όμως, σε συνέχεια των παράνομων τσιμεντοκατασκευών που φτιάχτηκαν στην Καμιώτισσα πριν λίγους μήνες, της   διάνοιξης της μπάρας ασφαλείας της Εθνικής Οδού τον Δεκέμβριο για να μετατρέψουν την Καμιώτισσα σε εργοτάξιο βωξίτη( την ξανάκλεισαν μετά από  καταγγελίες),  τον βωξίτη που γεμίζει το οδόστρωμα μετά από κάθε βροχή μέχρι το Γυμνάσιο Λύκειο Ιτέας και όταν στεγνώσει ο καιρός γίνεσαι σκόνη στα πνευμόνια κατοίκων και  μαθητών,  σήμερα, τέλος  Φεβρουαρίου 2015,  λίγες μέρες πριν την συζήτηση του θέματος στο ΣτΕ και λίγες μέρες μετά από την ανακοίνωση ότι πουλήθηκε ο βωξίτης της πρώην S&B στην ΕΛΜΙΝ ΚΕΡΝΕΟΣ, κυκλοφορεί η φήμη ότι κάποιοι 'αρμόδιοι' , ανέβηκαν «στο καράβι που βουλιάζει».
Λένε οι φήμες ότι υπάρχει απόφαση με την οποία δινεται η άδεια να ανοίγει η εταιρία με δική της ευθύνη (!!)   , τις μπάρες  της Εθνικής Οδού στην Καμιώτισσα για να μπαινοβγαίνουν τα φορτηγά που μεταφέρουν βωξίτη (!!).   

Μετά από καταγγελία  στην Τροχαία Ιτέας τον Νοέμβριο του 2014 για τον βωξίτη στο οδόστρωμα , ακολούθησε και δεύτερη καταγγελία  τέλος Δεκεμβρίου , για την παράνομη διάνοιξη στις μπάρες στο συγκεκριμένο σημείο .
Στο ενδιάμεσο , είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην αρμόδια ΔΕΣΕ η οποία  επιβεβαίωσε ότι  η μελέτη της Ε.Ο. Θερμοπυλών-Ιτέας-Ναυπάκτου , δεν προβλέπει τέτοιο σημείο σύνδεσης  με το παραθαλάσσιο τμήμα της περιοχής. Και μάλιστα η ΔΕΣΕ ενημέρωσε ότι αυτό είχε δηλωθεί και εγγράφως στην Τροχαία Ιτέας μετά από σχετικό αίτημα.  Στο σημείο αυτό, εκτός από την επισήμανση ότι η αρμόδια Υπηρεσία  είναι ενήμερη,  αξίζει να τονιστεί το αξιέπαινο και άκρως ενθαρρυντικό παράδειγμα της Τροχαίας Ιτέας που κάνοντας χωρίς « εκπτώσεις» την δουλειά της,  διώκοντας  αυτοβούλως τις παραβάσεις που όλοι βλέπουμε και συνωμοτικά γνωρίζουμε, εξέπληξε ευχάριστα , ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στον τόπο που οι εποπτικές, ελεγκτικές και διωκτικές αρχές ήταν σχεδόν ανύπαρκτες , στον έλεγχο της εκμετάλλευσης βωξίτη επί πολλές δεκαετίες...  Εκεί που όταν δεν έβρεχε η ατμόσφαιρα γέμιζε σκόνη , και  γέμιζε η θάλασσα βωξίτη  όταν έβρεχε , οι δε δρόμοι γλιστρούσαν απ την κόκκινη βωξιτική λάσπη , οι διοικητές των αρμόδιων εποπτικών αρχών(φεύ) ,  ήθελαν καταγγελία ώστε να κινηθούν για να τους "μαλώσουν"...
Ενδιαφέρουσα αναμένεται η εξέλιξη εφ όσον επιχειρηθεί ένα τέτοιο «πραξικόπημα» στην Καμιώτισσα.   Τώρα  , ποιός υπεύθυνος και με ποια κριτήρια υπέγραψε αυτή την απόφαση , θα πρέπει να κληθεί άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Εφ όσον τέτοια ενέργεια δεν είναι σύννομη ,  θα πρέπει να ελεγχθεί η ιδιοτέλεια ή η "ελαφρότητα" του Δημοσίου λειτουργού , αιρετού ή μη και να διωχθεί για ποινικό αδίκημα .
Διότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό πλέον , να δείχνουν επιείκεια και ανωτερότητα κάποιοι που ανιδιοτελώς  μάχονται επί σειρά ετών για το κοινό συμφέρον  , απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα αυτών που , ιδιοτελώς και με περίσσεια ματαιοδοξία , δεν θέλουν να καταλάβουν τα αυτονόητα

                     Η ανοχή έχει τελειώσει και εάν στην αρχή στο σύνολό της η τοπική  κοινωνία δεν είχε καταλάβει , εάν η «κακιά» ρότα του παρελθόντος βοηθούσε να δεχτεί κάποιος την αυθεντία των εκπροσώπων της «καλής» εταιρίας και δεν έμπαινε καν στον κόπο να επεξεργαστεί τι έλεγαν  οι «περίεργοι», ή "αντιδραστικοί" , μετά από τόσα χρόνια , τόσες πληροφορίες και ντοκουμέντα που έχουν δημοσιευτεί, όποιος δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή μας , μάλλον δεν θέλει να καταλάβει.

                      Και είτε το κάνει αφιλοκερδώς , είτε επί  πληρωμή, η ζημιά προς το κοινό συμφέρον είναι η ίδια και εγκληματική.   


Αποκατάσταση προστατευτικού κιγκλιδώματος μετά την καταγγελία






12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η υπηρεσια που ειχε διαπιστωσει την επικινδυνοτητα της Ε.Ο. Ιτεας Γαλαξειδιου με την Λ. Ηρωων και εβαλε την μπαρα , αυτο το τερατουργημα το πιο επικινδυνο σημειο της ιδιας Ε.Ο. στην Καμιωτισσα που ανοιξαν οι και καλα Ευρωπαικοι βωξιτες δεν το ειδαν , δεν το βλεπουν ??? Γιατι κυριοι της Υπηρεσιας αυτης βαζετε παροπιδες ? Μηπως επειδη δεν ενδιαφερεται καποιος - α Αντιδημαρχος ??? Γιατι δυο μετρα και δυο σταθμα ? Μηπως πρεπει να επεμβει ο Εισαγγελεας να σας στειριξει καταγγελια για παραβαση καθηκοντος και αμμεση εξεταση απο οφθαλμιατρους για να τα βλεπετε ολα οπως πρεπει ΙΔΙΑ ??? Ευχομαι να μην συμβει ποτε τροχαιο αλλα αν συμβει θα πρεπει να πανε ολοι τοτε μεσα ακομη κι απο την Εισαγγελια για παραβαση καθηκοντος καποια στιγμη !!!!! Για τα υπολοιπα ολοι το ξερουν οτι η εταιρεια παρανομει ασυστολως καθε ημερα αλλα κανεις δεν νοιαζεται , η δε λασπη εχει πλησιασει την διασταυρωση με το Χρισσο {οχι μεχρι το Γυμνασιο οπως λετε} !!! Αλλα στου κουφου την πορτα κ.λ.π. γι αυτο πρεπει να επεμβουν Εισαγγελεις απο αλλη περιοχη να τα δουν οπως ειναι και οχι οπως τα βλεπουν ολοι οι δικοι μας αρχοντες !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αμήν

Ανώνυμος είπε...

Οι ευαισθησίες της νεας κυβέρνησης για τετοιου ειδους θεματα είναι δεδομένες. Η κυβέρνηση αξιώνει την εφαρμογή των νόμων απο την κάθε ειδους μεταλλευτική εταιρεία οπου και αν αυτή δραστηριοποιείται.... Το είδαμε στις Σκουριές. Επίσης είδαμε οτι οι έλεγχοι του κράτους γίνονται αξιολογώντας την βαρύτητα των καταγγελομενων παρανομιών και δίνοντας την ανάλογη προτεραιότητα. Δεν ξέρω εαν το θέμα των καταγγελιών οι οποίες σαφως και είναι δεδομένες όσον αφορά το ορατό σκέλος αυτών όσο για το αόρατο περι μόλυνσης των ανθρώπων οι μελέτες διίστανται.... ή στην καλύτερη δεν έπειθαν. Ας πείσουν λοιπόν. Η νέα κυβέρνηση ας τις πάρει στα χέρια ώστε να μην υπαρχουν δικαιολογίες. Το πιο ευκολο είναι αυτό. Το ενδιαφέρον δεν θα προκληθεί απο την σκόνη τις λάσπες και τις μπάρες. ....

Ανώνυμος είπε...

και ολα αυτα στο λιμανι των ΔΕΛΦΩΝ ! και κοινωνια αγροτες και επαγγελματιες περιμενουν το θαυμα ! έτσι , μοκο, να μην δωσει γραμμη η εταιρια και σας κανουν εμπαρκο οι εργαζομενοι, να περασει και ο προιστάμενος να αγοράσει κάτι ! χρωστάτε ολοι το ΤΕΒΕ απο το 1821 και στην αγορά στο διαολο λιβανι; τι να κανουμε, σε ολους τους καταραμένους ξεροτοπους της παραμεθωριου ετσι ειναι, δοξα το θεο που υπαρχουν και πεντε δεκα που δουλευουν και πινουν και κανενα καφε εξω. εφυγε ο νταβατζής; Όχι!!! όσο υπάρχουν πόρνες που θέλουν την αίσθηση της προστασίας και ας τις σκυλοπηδάνε βρωμιάρηδες για πενταροδεκάρες, το σύμπαν θα γεννάει αναπληρωτή νταβατζή σε κάθε τετοια περιπτωση. οι φανατικες φτηνιαρες πορνες ειναι το προβλημα , ο νταβατζης ειναι το αποτελεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστα λετε να γινουν καταγγελιες! Αλλα πρεπει καποιος να τις κανει!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ, ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΡΙΑ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΕ Ο ΣΑΝΟΥΔΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΝΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΧΕΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΤΝ ΒΑΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ. ΤΕΛΟΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ; ΝΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ; ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ Η S&B; ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ;

Ανώνυμος είπε...

Οντως οι ενεργειες της Τροχαιας Ιτεας προκαλουν θαυμασμο μεσα σε αυτο το γενικοτερο κλιμα απραξιας και ανεπαρκειας των Θεσμων, Λειτουργων και Υπηρεσιων. Ας μην τις υποβιβαζετε με τις αναφορες σας στη σκονη στο σαλονι σας, στην κυβερνηση και το Δελφικο τοπιο. Σωθηκαν ανθρωποι απο την ρωσικη ρουλετα της Καμιωτισας..

Ανώνυμος είπε...

Πάει και η S&B και οι συν αυτής.
Να δούμε πως θα πορευτεί η ΕΛΜΙΝ-ΚΕΡΝΕΟΣ, η νέα μεγάλη εταιρεία στον τόπο μας.
Εάν και είναι νωρίς ακόμη, δεν υπάρχει καλό κλίμα με τον καινούργιο αρχηγό στο 51. Κάτι για ξεχάστε τα προηγούμενα, δεν κάνω κουβέντα με τα σωματεία, κάτι ξεχάστε τα περί ντόπιων εργαζομένων ...

Ανώνυμος είπε...

Δύο μέτρα δύο σταθμά ωραία φωτογραφία με την πινακίδα προς Τριταία. Δεν είδα ευαισθησίες αντίστοιχες από ΟΛΟΥΣ μας για τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από Τριταία προς Ιτέα. Αυτοί δεν είναι πολίτες της Φωκίδος που διακινδυνεύουν την ζωή τους κάθε μέρα βγαίνοντας κάθετα στην εθνική.
Τώρα μας έκοψε, πάλι συμφέροντα μυρίζουν πίσω από τις ευαισθησίες ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

η κίνηση απο τριταια είναι συγκεκριμένη, μικρη , με ιχ, κυρίως εκτός ωρών αιχμής της κινησης. σε καθε περιπτωση για αυτη την εξυπηρετηση δεν υπαρχει αλλη επιλογη. Κυριως αυτη η εισοδος εξοδος ειναι ΝΟΜΙΜΗ απο την κατασκευη της εθνικης οδου. Νομιμη σημαινει ότι ολοι αυτοι που ισχυριζονται ότι οι εγκαταστεσεις αυτές ηταν και είναι νομιμες είναι ψευτες και απατεωνες όταν κοροιδευουν αλλους ανθρωπους, , οσοι το ισχυριζονται είναι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ είναι σοβαροι ανθρωποι. Και οσοι πιστευουν τους ψευτες είναι ή λαμογια πιασμενα ή ανικανοι να καταλαβουν την διαφορα.
το γιατι το ενα ετσι και γιατι το αλλο αλλιως ρωτα τους αρμοδιους υπαρχει λογικη αλλα για αυτους που ασχολουνται για να καταλαβουν και οχι για αυτους που πληρωνονται να φορανε γραβατα και να εξαπατουν τους αμορφωτους και τους αδυναμους που κανουν το λαθος να τους εμπιστεύονται.
Εχουν γινει πολλες συζητησεις και εχουν παρθει πολλες αποφασεις σε επισημο επιπεδο που οδηγουν τον τοπο στην φτωχεια με τον ισχυρισμο ότι οι εγκαταστασεις αυτές είναι νομιμες.
Σοβαροτητα, λαμογιά, ανικανοτητα ;;;;;;;;;;;;;;; .Εσυ είναι προφανες σε ποιους δεν ανηκεις.
Συμφερονται βεβαια και υπαρχουν. Της εταιριας από την μια, πολλα τα λεφτα Αρη, ναι αυτο που σε ταιζει, και από την άλλη το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΣ. Ξερεις αυτό που είναι καλο για ολους. Για τον αδερφο σου, τον γειτονα, τα παιδια ολων, το μελλον ολων μας και το δικο σου, αν μπορεσεις ποτε να ξεκολλήσεις απο αυτό που σε βασανιζει. Είναι το συμφερων των παιδιων σου σε ένα μελλον χωρις καρκινο για να γεμισει η τσεπη του αφεντικού σου, με δυνατοτητα να διαλεξει τι δουλεια να κανει και όχι να αυτοκτονεί σε αργη κινηση για πενταροδεκαρες. Γιατι αν εχει να διαλεξει, και στην στοα να θελει φανατικα να παει να δουλεψει, θα παρει καλυτερα λεφτα και όχι νταβανια να πεφτουν. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΦΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.