Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Βοιωτία: Έχουν κατακλέψει καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Μάστιγα έχει γίνει στη Βοιωτία το κλέψιμο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της ΔΕΗ ζημιώνοντας ΔΕΔΔΗΕ και αγρότες. Το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί σε άλλες περιοχές. Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία οι κλοπές μετασχηματιστών έχουν σχεδόν μηδενισθεί. Στην Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, εκτός της Λοκρίδας, μειώθηκαν δραστικά. Αντιθέτως, στην Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας (Θήβα και Λιβαδειά) και στην Λοκρίδα το πρόβλημα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και συχνότητα.
 
Οι συνέπειες για τους αγρότες αλλά και την επιχείρηση είναι σημαντικές, τόσο ως προς το κόστος και την προμήθεια των κλεμμένων υλικών, όσο και για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των παροχών άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής.
Ειδικότερα στο θέμα της αντικατάστασης των υλικών, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια λόγω του μεγάλου αριθμού κλοπών.
 
Ταυτόχρονα οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού οι κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού σε γεωτρήσεις και αρδευτικά έργα, αποκλείουν τη δυνατότητα τους να καλλιεργήσουν τους αγρούς τους, αφού επιβαρύνονται με τεράστια έξοδα αντικατάστασης των αφαιρεθέντων υλικών.
 
Παρά τις όποιες προσπάθειες και μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τα αποτελέσματα δεν είναι τα προσδοκώμενα, αφού τα οργανωμένα κυκλώματα που λυμαίνονται την περιοχή, αργά ή γρήγορα, βρίσκουν τρόπους να τα ξεπερνούν και να συνεχίζουν την καταστροφή και την λεηλασία του εξοπλισμού αγροτών και ΔΕΔΔΗΕ.
 
Κάτι πρέπει να γίνει με το πρόβλημα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: