Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ





Σε τούτο το άρθρο μου θα προσπαθήσω να ξεφύγω από τις εσωτερικές διαμάχες για την ορθή ή μη αντιμετώπιση από την κυβέρνηση των οικονομικών διαφορών της πατρίδας μας με την Ε.Ε που καθημερινά ασχολούνται τα ΜΜΕ και τα καλοπληρωμένα «παπαγαλάκια» τους αναμεταδίδοντας την καλοσχεδιασμένη προπαγάνδα των ντόπιων αλλά και εξωελλαδικών κέντρων εξουσίας.
Θα ασχοληθώ με τα βαθύτερα αίτια , μ αυτά που ποτέ δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τους σκοπούς που επιδιώκουν να διαλύσουν τα Εθνικά κράτη ωθώντας τα σε αποσταθεροποιήσεις , οδηγώντας τα από την κρίση στο χάος.

Για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής από την πατρίδα μας , μόνο μια λύση απομένει. Να συμφωνηθεί από όλες τις κομματικές παρατάξεις μια κοινή πολιτική στα πιο σημαντικά ζητήματα , με δεσμευτικό χαρακτήρα για όλες τις επερχόμενες κυβερνήσεις . Πράγμα βεβαίως που προϋποθέτει απομάκρυνση από την παθογένεια κάθε κομματικής ή ιδεολογικής γραμμής. Δύσκολο αλλά όχι ανυπέρβλητο για την σωτηρία της πατρίδας μας.

Ο κόσμος αλλάζει , τα γεωστρατηγικά κέντρα μετατίθενται  , ο παγκόσμιος χάρτης αναδιαμορφώνεται . Η αναβαθμισμένη γεωστρατηγική αξία του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου , η Κρήτη και η Κύπρος είναι τα «βαρίδια» στην άσκηση υψηλής πανεθνικής στρατηγικής. Απρόθυμη να τα αξιοποιήσει η συμβατική Ελληνική διπλωματία . Οι μεγάλες παθογένειες της εξωτερικής μας πολιτικής προέρχονται από την αποθέωση του κομματικού συμφέροντος και την περιθωριοποίηση του εθνικού. 

Πάνω και πέρα απ όλα πρέπει να υπηρετείται το Εθνικό συμφέρον. Να  προσδιορίζονται με σαφήνεια οι ρόλοι που καλούνται να υπηρετήσουν , η πολιτική ηγεσία , οι ένοπλες δυνάμεις , η διπλωματία , η οικονομία και όλες μαζί να επιβάλλεται να εξυπηρετούν μόνον την υψηλή εθνική στρατηγική και όχι την καθ υπόδειξη των ξένων κέντρων. 

Που είναι η αμοιβαιότητα και η εμπιστοσύνη που πρέπει να διέπει τις σχέσεις εταίρων, τις σχέσεις συμμάχων κρατών ;

Η Αμερικανική αντίληψη του παγκόσμιου χωροφύλακα πρέπει να αλλάξει , ζημιώνει το ΝΑΤΟ αλλά και τις ίδιες τις Η.Π.Α Η διαμάχη Ελλάδος-Ευρώπης για τα οικονομικά πανικόβαλε την Αμερικανική διπλωματία , φοβούμενη έξοδο της Ελλάδος από την Ε.Ε και τις επακόλουθες γεωστρατηγικές επιπτώσεις που ενδέχεται να συμβούν στο ευαίσθητο σημείο της Ανατολικής Μεσογείου και έσπευσαν με συμβουλές , παροτρύνσεις και πιέσεις και στις δύο πλευρές προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός.

Γενικά ο προσανατολισμός της χώρας μας , προς το παρόν , παραμένει Δυτικός αλλά πρέπει να τελειώσουν οι σχέσεις αφεντικού προς υπάλληλο αλλά ούτε μονοδιάστατα εξαρτησιακά.
Ο Ελληνικός χώρος δεν παύει να είναι ενδιάμεσος . Το έμβλημα της άλλοτε κραταιάς Βυζαντινής αυτοκρατορίας , ο δικέφαλος αετός , με το ένα κεφάλι κοιτούσε την Ανατολή και με το άλλο την Δύση. Τα πρόσφατα γεγονότα θα δείξουν πόσο θα μπορέσει να προχωρήσει η καθηλωμένη μέχρι σήμερα Ευρωπαϊκή ιδέα , ή αν οι Ευρωπαίοι και οι κυβερνήσεις τους θα συνθλιβούν κάτω απ τις ερπύστριες των «αγορών» και της «αυτοκρατορίας του χρήματος».

Ελπίζω ο Ελληνισμός στα δύσκολα χρόνια που έρχονται να τοποθετηθεί στην σωστή μεριά της Ιστορίας. Συνιστά άραγε αυτό που ζει σήμερα η Ελλάδα και η Κύπρος Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ή έστω κατανόηση;

Μπορεί κάποιος στα χρόνια μας να μιλήσει για Ευρωπαϊκό ιδεώδες και Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ; Πόση σχέση μπορεί νάχει ο αγέλαστος και αυταρχικός  Σόιμπλε , η Μέρκελ και ο Ολάντ με τους Βίλλυ Μπράντ, στρατηγό Ντε Γκώλ ή τον δολοφονηθέντα Σουηδό σοσιαλιστή Ούλοφ Πάλμε ;  Οι σημερινοί Γερμανοί με τα τευτονικά τους σύνδρομα μπορούν να χαρακτηρισθούν ως οι πλέον «συναισθηματικά καθυστερημένοι» της Ευρώπης  διότι απλά ποτέ οι Γερμανοί δεν κέρδισαν κανένα πόλεμο , καθότι ηττήθηκαν και στους δύο παγκοσμίου πολέμους και το κράτος τους διαμελίσθηκε.
Ο λαός μας δικαιολογημένα νοιώθει οργή εξ αιτίας της νέας Γερμανικής επέλασης , ιστορικά εξηγήσιμης . Οργή αφού πληρώνει με δάκρυ και αίμα την οικονομική επίθεση αυτών που πρόσφατα μας κατέκτησαν και ρήμαξαν την χώρα μας. Είναι όμως η Μέρκελ και ο Σόιμπλε ο εχθρός η μήπως είναι πάντα o επαρχιακού χαρακτήρα Γερμανικός εθνικισμός;

Η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν επανακάμπτει σταθερά σαν παγκόσμια δύναμη και η Ρωσική Ομοσπονδία καθόλου δεν θυμίζει την διαλυόμενη επί Γέλτσιν Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος υλοποιεί συνολικό σχεδιασμό διεύρυνσης του γεωστρατηγικού  χώρου της Ρωσίας  στα όρια της πρώην Σοβιετικής ‘Ένωσης. Εάν επιτευχθεί η ολοκλήρωση της Ευρασιατικής Ένωσης που επιδιώκει θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Η πρώτη σε ενέργεια , η πρώτη σε πυρηνική στρατιωτική ισχύ και μια απ’ τις κορυφαίες σε συμβατική στρατιωτική δύναμη. 

Το παραπάνω βήμα μαζί με την οικονομική ένωση των BRICS , δηλαδή Ρωσίας , Κίνας , Ινδίας , Βραζιλίας , Νοτίου Αφρικής ανατρέπει παγιωμένες σταθερές δεκαετιών. Στόχος των BRICS είναι να αντικατασταθεί η παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ , δανείζοντας χρήματα σε χώρες που έχουν ανάγκη με σαφώς ευνοϊκότερους όρους με ανθρωπιστική θεώρηση , χωρίς «μνημόνια» και υποταγή και εξαθλίωση των δανειζόμενων κρατών.

Σε ότι αφορά στην δική μας χώρα , η Μόσχα είχε πάψει να λαμβάνει στα σοβαρά τις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Σαμαρά-Βενιζέλου . Στο Κρεμλίνο θεωρούσαν αυτούς τους πολιτικούς της Αθήνας , αφερέγγυους και αναξιόπιστους . Κύριος στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν η ναρκοθέτηση της Ελληνορωσικής προσέγγισης , επιτευχθείσας επί κυβερνήσεως Καραμανλή, με την ματαίωση των ενεργειακών αγωγών Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και Σάουθ στρήμ.

Οι αγωγοί αυτοί θα αποτελούσαν την καλύτερη θωράκιση της χώρας μας στον Έβρο απέναντι στις εδαφικές απειλές της Τουρκίας και της Γερμανίας (ειδικές οικονομικές ζώνες) , θα προσέδιδαν δε ισχυρή γεωπολιτική αξία στην χώρα μας , υποβαθμίζοντας παράλληλα τα Τουρκικά «οικόπεδα» της Ανατολικής Θράκης και στενά του Ελλήσποντου.

Η παθογένεια της Αθήνας πέρασε και στην Λευκωσία με τις κυβερνήσεις του «Kutve» Χριστόφια και του Ανανιστή Αναστασιάδη με Δυτική αν όχι Ατλαντική στροφή και πάγωμα των σχέσεων με την Μόσχα , παρ ότι η Ρωσία διαχρονικά στήριζε την Κύπρο στο Συμβούλιο Ασφαλείας και την προμήθευε με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα . 

Αυτά και τόσα άλλα ανομολόγητα κ.Πρωθυπουργέ πρέπει να σκέπτεσθε πετώντας προς την Μόσχα στις 8 Απριλίου. Να τους διαβεβαιώσετε ότι ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του , αποτίναξε την προσκυνημένη πολιτική ηγεσία στους ξένους πάτρωνές της που τους πρόδωσε και κυβερνά πλέον ο ομόθρησκος  και ιστορικά φίλος σας λαός που θαυμάζει τον Ρωσικό λαό και τον χαρισματικό του ηγέτη Πούτιν. Έναν ηγέτη που μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να καλύψει τα κενά που δημιούργησε η πτώση του Κομμουνισμού και η κακοδιοίκηση του μεθύστακα Γέλτσιν και να επαναφέρει την χαμένη ευημερία
.
Στις επιδιώξεις σας κ. Πρωθυπουργέ θα πρέπει να συμπεριλάβετε τις τεράστιες ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων σε αντιαεροπορικό υλικό αναγκαίου ν αντιμετωπίσουμε την ραγδαίως αυξανόμενη Τουρκική αεροπορική υπεροχή.

Μεγάλες ποσότητες τέτοιου υλικού , σύντομα αποσύρεται από τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για να αντικατασταθεί από πιο σύγχρονο.Είναι τα SHORADS TOR M1 BUKM1 και S300 PMU1.  Λόγω των οικονομικών δυσχερειών της πατρίδας μας , να ζητήσετε ώστε μέρος αυτών να μας παραχωρηθούν δωρεάν και μαζί με τα ομοιότυπά τους που έχουμε ήδη στον στρατό μας , να αναβαθμισθούν απ τους ίδιους σε TORM2G BUKM2G και S300 PMU2 ή TRIUMPH εξοφλώντας με χαμηλότοκες δόσεις την αναβάθμισή τους μόνον.
Η αντιμετώπιση των Τουρκικών μαχητικών JSF F35 συνιστά πρόβλημα που απαιτεί σύντομα λύση καθώς ο χρόνος κυλά εναντίον των συστημάτων της δικής μας αεράμυνας. Η προτεινόμενη λύση είναι άμεσα υλοποιήσιμη και χαμηλού κόστους. 

Μια πράξη καλής θέλησης πριν αναχωρήσετε είναι η κατάργηση της ανεπίτρεπτα υπάρχουσας visa. Οι Ρώσοι τουρίστες αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας και προσδοκούμε μελλοντική αύξηση.

Μεταναστεύσεις παρατηρούνται από τις δεινοπαθούσες χώρες προς τις ευημερούσες και ποτέ το αντίθετο και η Ρωσία σήμερα είναι ευημερούσα χώρα . Ποιος ο λόγος να μας στείλει μετανάστες; μας στέλνει τουρίστες που μας αφήνουν το πολύτιμο συνάλλαγμά τους.
Καλό ταξίδι κ. Πρωθυπουργέ και ο λαός ελπίζει να επιστρέψετε με καλά νέα. 



Δήμος Γ. Παπαδήμας , Απρίλιος 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια: