Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο αγώνας ενός ανάπηρου για το δικαίωμα στο σεξ- τι συμβαίνει στην Ευρώπη






Ο Maximiliano Ulivieri, πάσχει από μυική δυστροφία. Στην Ιταλία όλοι τον γνωρίζουν με το όνομα Max. Είναι ο πρώτος άνθρωπος με προβλήματα αναπηρίας που μίλησε ανοιχτά για το δικαίωμα των ανάπηρων στο σεξ και ζήτησε την ύπαρξη εξειδικευμένων συνοδών μόνο για σεξ: «Είναι κάτι που χρειαζόμαστε όλοι εμείς που έχουμε κάποιο πρόβλημα αναπηρίας. Δεν μιλάμε για πόρνες αλλά για εξειδικευμένες συνοδούς με γνώσεις για τα άτομα με αναπηρία. Θα βοηθήσουν εξαιρετικά στην καλύτερη ψυχολογία, αλλά και στην ανακάλυψη πραγμάτων που πολλοί αγνοούμε».

 
sexassist3Με πρόταση του ο Max, προς την Ιταλική Βουλή (πρόταση που υπογράφουν πολλά σωματεία αναπήρων στην Ιταλία) ζητά να θεσμοθετηθεί η ύπαρξη σεξουαλικών συντρόφων για όποιο άτομο το επιθυμεί. Θα πρόκειται για άτομα με γνώσεις προσέγγισης ενός ατόμου με αναπηρία. Θα έχει θητεία 6 μηνών (δηλαδή επί 6 μήνες θα βοηθάει τον ανάπηρο να ανακαλύψει πράγματα που πολλοί αγνοούν). Ο Max τονίζει πως ουσιαστικά πρόκειται για θεραπευτές που πρώτα από όλα θα επουλώνουν τα τραύματα της μοναξιάς στο συγκεκριμένο θέμα.
Ο Max βρήκε χιλιάδες πολίτες που συμφωνούν με την θέση του. Ήδη στην Γερμανία, την Ελβετία, την Ολλανδία και τη Δανία, η ύπαρξη τέτοιων εξειδικευμένων συνοδών, έχει θεσμοθετηθεί.

sexassist2
Πάντως τον Ιούνιο του 2013, η μητέρα ενός ατόμου που πάσχει από το σύνδρομο williams,(το Williams–Beuren syndrome, είναι μια σπάνια νευροαναπτυξιακή διαταραχή) είχε παραδεχτεί πως είχε προσλάβει για τον γιο της μια τέτοια συνοδό και είχε τονίσει: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες δεν είναι ένας άνθρωπος, αλλά κάτι άλλο. Λάθος. Μιλάμε για ανθρώπους με όλες τις ανάγκες, μιλάμε για προσωπικότητες που δεν πρέπει να αποκλείονται από πουθενά. Πίσω από την αναπηρία υπάρχει ένας άνθρωπος που οι ανάγκες του πρέπει να γίνονται σεβαστές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: