Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Εσείς κ. Δήμαρχε, πώς θέλετε την πόλη της Ιτέας, ως μεταλλευτική ή ως τουριστική;

Οι πολίτες στο προσκήνιο ανταπαντούν στην επιστολή του Δημάρχου Δελφών σχετικά με το ΓΠΣ Ιτέας





Δ ε λ τ ί ο  Τ ύ π ο υ          
                                                                                                                                                                    29-3-2015

                             ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ  στον κ. Δήμαρχο Δήμου Δελφών
Εσείς κ. Δήμαρχε, πώς θέλετε την πόλη της Ιτέας, ως μεταλλευτική ή ως τουριστική?        


      
 Μετά την απάντηση του Δημάρχου μέσω των ΜΜΕ, προς την τοπική σύμβουλο κα Σκώττη Καλοτίνα της Δ.Ε. Ιτέας με τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, πριν σχολιάσουμε ενημερώνοντας τους συνδημότες μας, είναι αναγκαίο να αναφέρουμε τα βήματα που ακολουθήσαμε για να φτάσουμε τελικά στην κατάθεση της συγκεκριμένης επιστολής και στην συνέχεια στην δημοσίευσή της.
       Στις 13/3 μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, συνεδρίασε το Τοπικό συμβούλιο με 2 θέματα. Το ένα από τα δύο είχε τίτλο «Γνωμοδότηση για το Β1 στάδιο της μελέτης αναθεώρησης του Γ.Π.Σ Ιτέας- Κίρρας». Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε διότι δεν υπήρχε εισήγηση προς τους συμβούλους! Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ αυτή, έγινε αντιληπτή από τους παραβρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας και ζητήθηκε να επανεισαχθεί το θέμα στο Τοπικό της Ιτέας με την εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, υπεύθυνης υπηρεσίας του Δήμου για τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί όσον αφορά τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ.)
         Στις 23/3 το Τοπικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκ νέου με το ίδιο θέμα. Ο τρόπος που το θέμα εισάγεται μετά από 10 ημέρες είναι ακριβώς ο ίδιος!!!  ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ.  Με την διαφορά πως αυτή τη φορά είχαν επισκεφθεί το Τοπικό Συμβούλιο να το ενημερώσουν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας, ο υπεύθυνος μηχανικός και η ειδική σύμβουλος επίσης μηχανικός. Ήταν φανερό πως υπήρχε ειλημμένη απόφαση για την διαδικασία. Είναι βέβαιο μετά 10 μέρες πως είχε ενημερωθεί ο δήμαρχος και το πιο πιθανό πως είχε εγκρίνει την διαδικασία! Ερώτηση: υπάρχει περίπτωση να είναι αλλιώς; Καταθέσαμε γραπτά με αναλυτικό τρόπο τις παρατηρήσεις, τις ενστάσεις και ορισμένα εύλογα συμπεράσματα που προκύπτουν. Το συγκεκριμένο κείμενο είναι δημοσιευμένο σε όλα σχεδόν τα τοπικά μέσα πληροφόρησης και είναι εύκολο να αναζητηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο.

         Ο Δήμαρχος απάντησε στην συγκεκριμένη επιστολή- υπόμνημα, που κατατέθηκε με Αριθμ.Πρωτ.7253/24-3-2015 δημόσια, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία της επιστολής και σχολιάζοντας την τελευταία μόνο παράγραφο των συμπερασμάτων! Ο ίδιος ο σχολιασμός είναι εκτός θέματος επιεικώς.

Παρατήρηση 1η: Από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τέλος Μαρτίου, μέσα σε δύο μήνες, ο Δήμαρχος δημοσιεύει 3 απαντήσεις. Κοινό χαρακτηριστικό όλων ότι απαντά εκτός θέματος. Δεν διατυπώνει άποψη, προβάλλοντας και στηρίζοντας τις θέσεις του, ή υπερασπιζόμενος τις επιλογές του.
Στην τελευταία επιστολή αποφεύγει να απαντήσει για τον τρόπο λειτουργίας των συμβουλίων και το πώς εισάγονται τα θέματα. Δεν απαντά δηλαδή στον κορμό της επιστολής. Τα δύο αυτά θέματα έχουν απασχολήσει επανειλημμένα Δημοτικούς & Τοπικούς Συμβούλους στα περισσότερα από τα μισά  τοπικά συμβούλια του Δήμου αλλά και στο Δημοτικό συμβούλιο. Ιδιαίτερα η μη σωστή εισαγωγή των θεμάτων στα συμβούλια, συνιστά υφαρπαγή της ψήφου των συμβούλων.

Παρατήρηση 2η: Προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, κάνοντας μια επικοινωνιακού τύπου επίθεση απέναντι σε Δημοτική παράταξη, η οποία ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση όπως οφείλει.
Επιχειρώντας την σύνδεση της αυτοδιοικητικής μας κίνησης με την Κυβέρνηση: α) βάζει στην πάντα το αυτοδιοικούμαι και το ειδικό βάρος των αποφάσεων της Αυτοδιοίκησης, β) ταυτίζει το σύνολο της δική μας κίνησης με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Η παλαιοκομματική του αντίληψη, της σώνει και καλά πολιτικής εξάρτησης  των πάντων, το μόνο που φανερώνει είναι πως ο ίδιος είναι εξαρτημένος. Ξεχνά πως την Γη και το Ύδωρ στον τόπο που ζούμε, παραχώρησαν εδώ και χρόνια σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα τα πολιτικά κόμματα που ο ίδιος έχει στηρίξει στο παρελθόν και συνεχίζει και σήμερα να τα στηρίζει. Ίσως είναι καλό να θυμηθεί την λαϊκή ρήση, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Παρατήρηση 3η: Έμμεσοι εκβιασμοί και ψευτοδιλήμματα, πως θα χαθούν τα προγράμματα χρηματοδότησης (π.χ. ΕΣΠΑ) από τον τρόπο που αντιπολιτεύεστε, προσβάλλουν τους πάντες. Το ερώτημα που γεννιέται είναι: Αν χαθούν την πρώτη ευθύνη έχει αυτός που αντιπολιτεύεται ή αυτός που διοικεί; Πολύ μάλλον όταν έχουν εντοπιστεί έγκαιρα όλα τα προβληματικά, μη νόμιμα και μη σωστά αντιμετωπίσιμα σημεία. Από τον Σεπτέμβρη του 2014 που αναλάβατε ως δημοτική αρχή έως σήμερα, συνολικά 7 μήνες, δεν δικαιολογείται να έρχεται θέμα στις 13/3 με καταληκτική ημερομηνία στις 27/3/2015!!! Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Παρατήρηση 4η: Οι διοικητικές αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου και οι γνωμοδοτικές του Δημοτικού Συμβουλίου που συνηγορούν στο να δοθούν Άδειες Λειτουργίες, (π.χ. χρήση χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ιτέας), δεν αντικαθιστούν τις προτάσεις και τις αποφάσεις άλλων οργάνων τα οποία θα καθορίσουν τις χρήσεις γης. Μπορούν όμως να «παρασύρουν» φορείς και υπουργεία, στο ποια είναι η άποψη της τοπικής κοινωνίας για σοβαρά θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον ενός τόπου. Μήπως ξεχάσατε τα συμφέροντα τίνος υποστηρίξατε στο επίμαχο θέμα και τον τρόπο με τον οποίο παρακάμψατε τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της ΔΕ Ιτέας περί του αντιθέτου; Γιατί οι πολίτες της Ιτέας κι όχι μόνο, δεν ξεχνούν τόσο εύκολα...

Παρατήρηση 5η: Οι πράξεις είναι αυτές που οδηγούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων και όχι οι δημόσιες δηλώσεις ή απόψεις των πολιτικών προσώπων. Όταν ο Δήμος με τις αποφάσεις και τις προτάσεις που κάνει εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, που αντικειμενικά είναι αντίθετα στα συμφέροντα μεγάλου μέρους των πολιτών του Δήμου, κυρίως αναδεικνύεται το ζήτημα, ποιος προστατεύει το δημότη. Μήπως εκείνο το 34ο θέμα της σημερινής συνεδρίασης πρέπει να αναβληθεί;

ΖΗΤΑΜΕ
1.Να φροντίσετε να έχουμε σε πολύ σύντομο χρόνο τις απαντήσεις στο αίτημα που έχουμε υποβάλλει στις 26/3/2015 σχετικά με το ΓΠΣ Ιτέας, αλλά και στα αιτήματα που θα υποβάλλουμε άμεσα.
2.Να μπούμε σε μια σειρά, λύνοντας γρήγορα υποθέσεις ανέξοδες, π.χ. όπως η λειτουργία των συμβουλίων.
3.Να συζητηθεί άμεσα με ΕΙΣΗΓΗΣΗ υπογεγραμμένη το Β1 στάδιο του ΓΠΣ Ιτέας στο τοπικό συμβούλιο. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την αντιφατική σας στάση: πώς, ενώ στις δημόσιες τοποθετήσεις σας χαρακτηρίζετε την Ιτέα και το Λιμάνι της ως τουριστικό προορισμό, από την άλλη για πρώτη φορά προτείνετε -με την μελέτη του Β1 σταδίου- να χαρακτηριστεί μέρος της παραλίας της πόλης ως Βιομηχανική- Μεταλλευτική περιοχή;

Περιμένουμε απάντηση στην ερώτηση: Εσείς θέλετε η πόλη της Ιτέας να χαρακτηριστεί Τουριστική ή Μεταλλευτική;
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΠΟΝΤΑΙ.  


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ







      

      


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια εκείνα τα υδροπλάνα που βρίσκονται ;

Ανώνυμος είπε...

Ως γνησιο πολιτικο παιδι του πρωην και γνησιος Σαλωνιτης θελει την Ιτεα ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ {χωρις μεταλλεια μονο φορτωση γινεται} ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ {χωρις καμια βιομηχανια} και το ωραιοτερο αστειο μας το φυλλαει για αργοτερα οταν θα μας ανακοινωση οτι Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ , ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ !!!!! Ε ρε να δω πουλμαν με τουριστες να καταφθανουν στα Σαλωνα για να δουν τα κουδουνια και τι στον κοσμο !!!!! Α μας θελουν και χωρις σχεδιο πολεως {αυτο χρονολογειται απο παλαια} για να μην ερθει κοσμος να εγκατασταθει {οι περισσοτεροι απο τα Σαλωνα} και μεγαλωσει η πολη μας !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ;

ΠΡΩΤΑ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΝΕ ΠΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΛΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΟΤΥΣ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΟΥΣ ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΕ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΓΠΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΧΥΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΚΟΡΥΦΑΙΟ.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ !!!!!! ΤΕΛΕΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ !!!!!!! ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΕΡΗΜΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΠΙΣΗΣ.

ΤΕΛΟΣ ΗΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΜΗΝ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ !!!!!!!! ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!
ΖΗΤΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Μ@Λ@ΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΦΤΥΣΙΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑΖΟΥΝ. ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ, ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΛΙΑΚΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΟΥΡΑΝΟ.