Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Γανυμήδης στο Γαλαξίδι. Ένα από τα καλύτερα πρωινά της Ελλάδας

Είχα χρόνια να βρεθώ στο Γαλαξίδι. Πολλά. Όμως κάποτε ήταν από τους αγαπημένους μας προορισμούς, αφού συχνά πηγαίναμε αυθημερόν εκδρομή για πρωινό στον Bruno.



Ο Bruno ήταν Ιταλός που ήρθε κάποτε στην Ελλάδα, ερωτεύτηκε το Γαλαξίδι και έμεινε. Και έφτιαξε με μεράκι και αγάπη απίστευτη μια πανσιόν, τον Γανυμήδη, που στην υπέροχη αυλή του, την πνιγμένη στα λουλούδια, σέρβιρε το καλύτερο πρωινό που είχαμε δοκιμάσει ποτέ. Τα χρόνια πέρασαν, ο Bruno αρρώστησε,πούλησε τον Γανυμήδη, επέστρεψε στην πατρίδα του, και πριν από μια τετραετία μάθαμε πως πέθανε.. Στεναχωρήθηκα πολύ τότε, γιατί τον συμπαθούσα πραγματικά.Είχε αυτόν τον τρόπο να σε κάνει να νοιώθεις φίλος του, και θυμάμαι πάντα με νοσταλγία την τελευταία φορά που φάγαμε μαζί, ένα μεσημέρι στο ιταλικό εστιατόριο που είχε ανοίξει τότε – πάντα στο Γαλαξίδι- συνδυάζοντας το με μια εκδρομή στην Αράχοβα. Ετσι, όταν βρέθηκα στο Γαλαξίδι ξανά, με τις κολλητές μου αυτή την φορά, ένοιωσα την ανάγκη να πάω ξανά για πρωινό στον Γανυμήδη, πολύ διστακτικά είναι η αλήθεια, και περισσότερο από περιέργεια να δω τι έχει απογίνει το όνειρο του παλιού μας φίλου.. Και έκανα πολύ καλά γιατί με μεγάλη και πολύ ευχάριστη έκπληξη είδα πως όλα συνεχίζουν να δουλεύουν σαν να είναι εκεί. Την επιχείρηση αγόρασε από τον Bruno η κα Χρυσούλα Παπαλέξη η οποία συνεχίζει με μεράκι και αγάπη να σερβίρει ένα πρωινό βασισμένο στην αρχική ιδέα, πηγαίνοντας το όμως ένα βήμα παρακάτω και εμπλουτίζοντας το με παραδοσιακές συνταγές άψογα εκτελεσμένες.


Εμείς δοκιμάσαμε ένα τηγανόψωμο πασπαλισμένο με μέλι και κανέλα ελαφρύ και αφράτο σαν αρωματικό συννεφάκι.. Καθισμένες κάτω από την πέργκολα, με τα λουλούδια και τις πρασινάδες γύρω μας να κάνουν ανοιξιάτικο πάρτι, ξεκινήσαμε με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, και μετά άρχισαν να έρχονται στο τραπέζι οι νοστιμιές non stop.. Ένα πανέρι με διάφορα φρεσκοψημένα ψωμάκια (λευκό, με bacon,πολύσπορο και brioche)βούτυρο, τριών ειδών home made μαρμελάδες (εσπεριδοειδή, σύκο με δαμάσκηνο και μήλο με αχλάδι) τυρί και αλλαντικά από την Κέρκυρα σερβιρισμένα με home made πικάντικοchutney βερίκοκου, αυγά (τηγανητά πασπαλισμένα με ξερό μαϊντανό a la Bruno, scrambled ή ομελέτα) και βέβαια κέικ γαρνιρισμένο με lemon curd που ήταν και το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού από πάντα.. Το μόνο που μου έλειψε από παλιά ήταν ο καφές – μυστική συνταγή του Bruno από διάφορα χαρμάνια που σερβιριζόταν σε French press και μοσχοβολούσε ο τόπος- αλλά και ο άψογος cappuccino που πήρα instead με παρηγόρησε μια χαρά … Οπότε, αν βρεθείτε στο Γαλαξίδι, μην τυχόν και δεν πάτε τρέχοντας για breakfast στον Γανυμήδη.. Μπορεί να μην έχει θέα θάλασσα αλλά πιστέψτε με, η ομορφιά και του χώρου και των γεύσεων θα σας αποζημιώσει.. Και μάλιστα,όλα αυτά σε τιμή εξαιρετική. 12.5 ευρώ το άτομο.

http://www.fnl-guide.com/gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: