Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Απειλούν ακόμα με κατασχέσεις σε Άμφισσα και Φωκίδα


Σχετική ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Φωκίδας, Ηλίας Κωστοπαναγιώτου. Μιλάνε ενδιαφερόμενοι πολίτες της Άμφισσας.
Εντολές κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας λόγω ανεξόφλητων οφειλών προς τράπεζες ή φορείς όπως το ΙΚΑ ΕΤΑΜ κοινοποιήθηκαν λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση της ρύθμισης των εκατό δόσεων σε πάνω από σαράντα πολίτες του νομού Φωκίδας, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου με ερώτηση στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, στην οποία τονίζει ότι "οι εντολές κατάσχεσης σε πολλές περιπτώσεις αφορούν περιουσία με αξία πολλαπλάσια της οφειλής".
Στην κατηγορία αυτή των οφειλετών που κινδυνεύουν με κατάσχεση περιουσίας πολύ μεγαλύτερης αξίας από τα χρήματα που χρωστάει ανήκει ο Λ.Λ., ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας από την Άμφισσα, που καταγγέλλει στην «Α» ότι για χρέη 26.000 ευρώ "θέλουν να μου κατασχέσουν το παραδοσιακό διατηρητέο σπίτι που κληρονόμησα από τον πατέρα μου, η αξία του οποίου φτάνει τις 300.000". Μάλιστα, ο Λ.Λ. εκφράζει την απορία για ποιον λόγο το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών "δεν περίμενε την ψήφιση της ρύθμισης των εκατό δόσεων, αλλά προχώρησε βεβιασμένα σε εκδόσεις κατασχετηρίων". "Περίμενα τη ρύθμιση αυτή για να μπορέσω να ανασάνω" λέει χαρακτηριστικά.
Προ των πυλών να χάσει για χρέη 17.000 ευρώ "το μοναδικό ακίνητο που έχει στο όνομα του" το οποίο αποτελεί τον χώρο όπου στεγάζεται η επιχείρησή του, βρίσκεται ο Δ.Λ. που διατηρεί καφετέρια στην Άμφισσα. Αποδίδοντας την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις οφειλές των δύο τελευταίων ετών "στην αναδουλειά λόγω της κρίσης" ο Δ.Λ. υπογραμμίζει ότι και αυτός περίμενε "με μεγάλη αγωνία" να ενταχθεί στη ρύθμιση των εκατό δόσεων.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, καταγγέλλοντας "και εντολές κατάσχεσης πρώτης κατοικίας", ρωτά τους υπουργούς "τι θα προβλέπεται για τους πολίτες που έχουν ήδη στα χέρια τους αντίστοιχες εντολές κατάσχεσης".
Βαγγέλης Λόλης / Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: