Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Πληροφορίες ότι εισπράχθηκαν χρήματα έπειτα από έλεγχο καταθέσεων στη λίστα Λαγκάρντ

 Εισπράχθηκαν μέσα στον Ιανουάριο ,σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα χρήματα υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ύστερα από έλεγχο καταθετών οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ.
 
Τον έλεγχο ολοκλήρωσε το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το οποίο δημιουργήθηκε με βάση την τεχνική βοήθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που παρείχαν οι ομάδες εμπειρογνωμόνων της τρόικας και της ομάδας Δράσης της Κομισιόν, της λεγόμενης ομάδας Ράιχενμπαχ.
 
Το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει διαθέσει για τον έλεγχο της λίστας Lagarde 14 ελεγκτές οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την ολοκλήρωση του ελέγχου 45 φορολογούμενων που βρίσκονται στη λίστα. Από τις 45 υποθέσεις, ο έλεγχος των 3 ολοκληρώθηκε. 
 
Πρόκειται για επιχειρηματίες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν μέρος των ποσών που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ελβετικής τράπεζας που περιλαμβάνονται στο αρχείο της λίστας και προχώρησαν στην πληρωμή πρόσθετων φόρων και πρόστιμων προκειμένου να κλείσουν οι υποθέσεις τους.
 
Οι τρεις επιχειρηματίες πλήρωσαν κατά μέσο όρο περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας και είναι οι πρώτοι που απέδωσαν ποσά στο ελληνικό δημόσιο λόγω φοροδιαφυγής που εντοπίσθηκε στη συγκεκριμένη λίστα καταθετών. Ο έλεγχος συνεχίζεται.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: