Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε για να ζήσετε περισσότερο

provlima kardias diatrofi
Οι τροφές που καταναλώνετε έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία σας. Όταν τρώτε υγιεινά μπορείτε να αποφύγετε κάποια προβλήματα στην καρδιά τα οποία είναι πολύ «δημοφιλή» στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στη χώρα μας.
 
Μπορεί να θεωρείτε πως πρέπει να προφυλάσσεστε από τον καρκίνο αλλά καλό είναι να ξέρετε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα προβλήματα καρδιάς που μπορεί να αντιμετωπίσετε λόγο της κακής διατροφής.
Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να γλιτώσετε μία καρδιακή προσβολή και έχει να κάνει με τη διατροφή αλλά και τον τρόπο ζωής σας.

Κόψτε το κάπνισμα, κάντε τακτικά γυμναστική και ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής που μπορεί να σας βοηθήσει να προλάβετε πολλά προβλήματα υγείας. Πέρα από αυτό θα χάσετε και μερικά κιλάκια, θα μειώσετε την πίεση του αίματος και την χοληστερίνη σας καθώς και τον κίνδυνο να εμφανίσετε διαβήτη.
 
Τρώτε περισσότερο..
Τα λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολωμός, η ρέγγα, η πέστροφα είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά. Προσπαθήστε να τρώτε δύο μερίδες την εβδομάδα.
Οι ντομάτες είναι ένα φρούτο που περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Αυτό σημαίνει πως κάνει πολύ καλό και στην επιδερμίδα σας πέρα από την υγεία σας. Γεμίστε το σπίτι με ντομάτες και προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον μία την ημέρα. Φυσικά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν πολύ καλό στην υγεία.
Τα όσπρια, όπως είναι τα φασόλια, τα ξερά μπιζέλια, οι φακές και τα ρεβύθια κάνουν πολύ καλό καθώς μειώνουν τη χοληστερίνη. Αρκεί να φάτε 3/4 του φλιτζανιού από αυτά ενώ μπορείτε να τα ρίξετε και στη σαλάτα σας.
Έρευνες έχουν δείξει πως η βρώμη είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και έχει και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Με λίγα λόγια είναι το τέλειο πρωινό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο.
 
Περιορίστε..
Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι τρώνε κόκκινο κρέας (αρνί, χοιρινό και μοσχάρι) τρεις φορές την εβδομάδα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν κάποιο καρδιακό πρόβλημα. Προσπαθήστε να τρώτε κόκκινο κρέας μόνο μία φορά την εβδομάδα.
Οι επεξεργασμένες τροφές, όπως είναι το ψωμί και οι υπόλοιποι υδατάνθρακες, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Οι κρόκοι αυγών καλό είναι να περιοριστούν στα 200 mg την ημέρα. Σκεφτείτε πως ένας μεγάλος κρόκος περιέχει 250 mg και πράξτε αναλόγως.
Προσπαθήστε να βγάλετε το πολύ αλάτι από τη διατροφή σας ενώ καλό είναι να μην τρώτε καθόλου στο βραδινό φαγητό σας. Έτσι θα γλιτώσετε από την κατακράτηση υγρών και από την πιθανότητα να εμφανίσετε κάποιο καρδιακό πρόβλημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: