Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Τα άτιμα τα ΑΤΜ .




Έχει και η υποκριτική κινδυνολογία τα όριά της. Ακούω και διαβάζω παντού ότι όσο υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγηθούμε στην -κατά τ' άλλα υψίστη δημοκρατική διαδικασία- των εθνικών εκλογών με το μεγάλο ρίσκο ο λαός να (κάνει το ...λάθος) και να εκλέξει αριστερή κυβέρνηση, θα έρθει το τέλος του κόσμου. Θα κλείσουν τότε οι τράπεζες, θα στεγνώσουν τα ΑΤΜ και η αγορά, δεν θα μπορεί κανείς να βγάλει έξω τα λεφτά του κ.λπ. Και φυσικά μετά θα έρθουν οι τροικανές κανονιοφόροι και τα βομβαρδιστικά...

διότι θα παραβιάσει, λένε, η νέα ελληνική αριστερή κυβέρνηση τις διεθνείς και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις για τις τράπεζες, την ελεύθερη ... κίνηση και εξαγωγή κεφαλαίων κ.ο.κ. Πρόκειται για ό,τι πιο υποκριτικό, ψευδές και ταυτόχρονα καταστροφικό για την οικονομία της χώρας, μπορεί να σκεφτεί η παραπαίουσα κυβέρνηση.
Μόλις σήμερα κυκλοφόρησε η είδηση ότι ήδη από το 2009-10 η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ετοιμάσει το σχέδιο αντιμετώπισης ενός τέτοιου ακραίου ενδεχομένου bunk run. Αλλωστε γι αυτό από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ο διεθνής καπιταλισμός ίδρυσε τις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες και μεταξύ τους την Τραπεζα της Ελλάδος. Υστερα λοιπόν από τις αμέτρητες μικρές και μεγάλες χρεοκοπίες τραπεζών και τοπικών οικονομιών, τον 19ο αιώνα, συγκροτήθηκαν από το 1913 - με πρώτη την αμερικανική FED- οι Κεντρικές Τράπεζες ως μηχανισμοί ελέγχου και ρύθμισης της κυκλοφορίας του χρήματος. 
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο επίδικο ζήτημα με τα ...παράνομα μέτρα ενόψει επιδρομής των καταθετών στις τράπεζες, που θα πάρει υποτίθεται η νέα διαβολική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για τα οποία θα μας κηρύξουν ...τον πόλεμο δυνάμεις των χωρών της Ευρώπης, του Δ.Ν.Τ., του διεθνούς κεφαλαίου κ.λπ. Κατά σατανική σύμπτωση, τα μέτρα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας που έχει σχεδιάσει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ακριβώς τα ίδια με όσα οι επαγγελματίες της κινδυνολογίας Σαμαρα - Βενιζέλου αποδίδουν στην επόμενη αριστερή κυβέρνηση. Δηλαδή, κλείσιμο τραπεζών και ΑΤΜ, όριο αναλήψεων καταθέσεων, απαγόρευση εξαγωγής κεφαλαίων κ.λπ. Διαβάστε τα. Τα γράφουν πολλά ΜΜΕ, που ίσως δεν καταλαβαίνουν πόσο εκθέτουν την ...εθνικόφρονη μνημονιακή παράταξή που υποστηρίζουν. 
Και εν πάσει περιπτώσει τόσο μακρινό είναι το 2012, οι διπλές εκλογές και οι μυστικές πτήσεις με τα χαρτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Εκείνο που φοβάμαι τελικά δεν είναι μόνο και κυρίως η υποκρισία και η εκδικητικότητα μιας πολιτικής παρέας που εφαρμόζει τη μνημονιακή βαρβαρότητα σε βάρος του λαού, και δεν ξέρει να χάνει. Είναι η ιδεολογική πλύση εγκεφάλου που υφιστάμεθα από τα παπαγαλάκια του διεφθαρμένου και διαπλεκόμενου συστήματος, που σταδιακά έχει καταφέρει να μετατρέψει την δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές σε ...εθνική και οικονομική απειλή. 
Να δούμε τί άλλο θα επινοήσουν μήπως και κρατηθούν λόγο ακόμα στην εξουσία για κλείσουν τις τελευταίες τους ...δουλειές. 
Δημήτρης Τρίμης από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: