Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΙΤΕΑ... ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ, ΘΕΟΠΑΛΑΒΗ ΒΡΑΔΙΑ! - ΦΩΤΟ




Μία από τις ομορφότερες καλοκαιρινές ροκ συναυλίες με τον Λεωνίδα Μπαλάφα είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 28-6 στο Κρητικό τσιπουράδικο  «Το Ρακομελιό» στην οδό Παπαλεξανδρή στην Ιτέα.
Ο θεοπάλαβος κρητικός Μαθιός Λουκάκης, που τον κάναμε και γαμπρό στην Ιτέα, έδωσε πραγματικά ρέστα φέρνοντας με εισιτήριο μόνο 5€ + 2,5€ η μπύρα, έναν από τους πιο ταλαντούχους τραγουδοποιούς της εποχής μας.
Η ομορφότερη στιγμή της βραδιάς ήταν, αναμφισβήτητα όταν πήρε την κιθάρα ο δικός μας Θανάσης Κατσουλιέρης και σόλαρε πάνω σε κομμάτια του Μπαλάφα  αφήνοντας έκπληκτους εκτός από τον ίδιο τον τραγουδιστή και εμάς!
Μια γλυκόπικρη γεύση  μου άφησε ο παλμός που έδινε η γεμάτη με 150-200 άτομα αίθουσα –νεολαία στην πλειονότητα. Νεολαία που δεν βλέπεις συχνά έξω· νέα παιδιά με ελεύθερο πνεύμα που δεν ήξερα καν ότι ζούνε στην Ιτέα –ίσως γιατί δεν τους εκφράζουν τα πίτσα-ποικιλία-κοντοσούβλι ταβερνάκια της για να φάνε έξω ή τα μπαράκια με ποπ-lounge μουσική που μετά το γυρνάνε και στο Ελληνικό και τα ποτέ-δεν-σηκωνόμαστε-από-την-καρέκλα-μας-για χορό μαγαζιά για να πιουν την μπύρα του. Ή ίσως γιατί δεν την εκφράζουν οι εκδηλώσεις των συλλόγων ή των βλαχοπροέδρων που κάθε χρονιά , στην κοπή της πίτας βλέπεις τα ίδια άτομα: τα ίδια άτομα να χορεύουν και τα ίδια άτομα από κάτω να τρώνε, τα ίδια άτομα να παρακολουθούν μία συναυλία, ένα χορευτικό, ή μία ταινία (αφού περιμένεις πάντα κανένα μισάωρο μέχρι να ευχαριστήσουν η πρόεδρος τον δήμαρχο, και ο δήμαρχος τον αντιδήμαρχο ή την προϊσταμένη, κι αυτοί με τη σειρά τους τον Βουλευτή και τον περιφερειάρχη…).
Πρέπει να βρούμε τρόπο αυτήν την νεολαία που χορεύει, ιδρώνει και τραγουδάει δυνατά να την βγάλουμε έξω. Μία νεολαία συνειδητοποιημένη, που ακούει στίχους όχι για ροζ έρωτες και μαύρους χωρισμούς με κόκκινες γραμμές αλλά στίχους, βγαλμένους από την ζωή:
Χτυπάει το άγχος απ τη μια
Από την άλλη η καρδιά
Βραδυκαρδία παίρνω χάπια για την αϋπνία
Σαν ταινία βγάζει πιστόλι η εφορία
Σηκώνω τα χέρια φωνάζω για φόνο
Της λέω θέλω χρόνο αφού χρόνια πληρώνω
Η συναυλιών συνέχεια προβλέπεται συναρπαστικότερη, με καλεσμένο τον Σπύρο Γραμμένο (12 Ιουλίου), ένα μεγάλο (χοντρό για την ακρίβεια) όνομα του Περάματος από την Low Bap μουσική σκηνή, και ίσως και τον  Κωνσταντίνο Βήτα από τους Στέρεο Νόβα…
Άντε λοιπόν πάντα τέτοια κοπέλι!
Και μες την γκαντεμιά μου                                   
Μες τον πανικό πηγαίνω
Βάζω τα καλά μου παίρνω ό,τι έχω βγαίνω και
Χορεύω, χορεύω ό,τι προβλήματα έχω στην άκρη τ` αφήνω
Ξεδίνω, παίρνω φόρα πάω στο μπαρ
Βάζω τεκίλα και πίνω και πίνω
Για την στιγμή για την χαρά για την παρηγοριά
Μύρκας.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ντε. Άντε να ξεφεύγουμε λίγο κι από την τυποποιημένη δήθεν διασκέδαση.