Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το πρωί για μεροκάματο, το βράδυ στο σχολείο


Στις 6.15 μ.μ. ανοίγουν οι πόρτες, και μαθητές από 14 μέχρι 60 ετών (!) εμφανίζονται στο Νυκτερινό Γυμνάσιο της οδού Μιχαήλ Αγγέλου 55, στο κτήριο όπου στεγάζεται και το 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.
Το πρωί σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» είναι ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμώτριες, εργάτες σε βιοτεχνίες, κτηνοτρόφοι! Είναι αυτοί που αποφάσισαν ετεροχρονισμένα και κατόπιν ώριμης σκέψης να συνεχίσουν τη μέση εκπαίδευση.

Πόσοι τελικά επιτυγχάνουν να πάρουν το απολυτήριό τους; Το ποσοστό αγγίζει το 80% περίπου, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία του Γυμνασίου. Και χωρίς βέβαια την κατ’ οίκον… ιδιαίτερη «φροντίδα» καθηγητών!

Μαθήτρια ετών… 60!

Στην παρούσα σχολική χρονιά, έχουν εγγραφεί 26 μόνο μαθητές, μεταξύ των οποίων μια μαθήτρια… 60 ετών και ένας μαθητής από το Πακιστάν, ο οποίος την περασμένη χρονιά αρίστευσε!

Άλλοτε οι μαθητές ήταν πολλαπλάσιοι. Όπως φαίνεται και εδώ «κτύπησε» η οικονομική κρίση! Τα προβλήματα μετακίνησης των μαθητών, οι οποίοι εργάζονται εκτός των Ιωαννίνων, είναι σοβαρά και υπαρκτά. Θα αντιμετωπιστούν από την αρμόδια υπηρεσία; Οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού γυμνασίου αναμένουν θετικό αποτέλεσμα.

Πηγή: «Πρωινός Λόγος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: