Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ: «Η Ανικανότητα της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα του πολίτη είναι εμφανής... Πλήρης η αδιαφορία του Δημάρχου …


- Καταγγέλλει για πλήρη ανικανότητα τη Δημοτική Αρχή και μιλάει για «αδιαφορία του Δημάρχου».
Καταγγέλλει τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής ως προς το θέμα της καθαριότητας ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Γιώργος Δρακάκης, με αφορμή καταγγελίες πολιτών στην εφημερίδα μας για το Γαλαξίδι.
Αναλυτικά, ο κ. Δρακάκης, στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Η Ανικανότητα της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα του πολίτη είναι εμφανής ..Πλήρης η αδιαφορία του Δημάρχου …
Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια τόσο στο Γαλαξίδι αλλά και γενικότερα  σε όλο τον Δήμο Δελφών οφείλεται αποκλειστικά στις επιλογές του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου περιβάλλοντος  Κου Ματζώρου.
Επιλογές φυσικά που έχουν την κάλυψη της πλειοψηφίας του Δημοτικού  Συμβουλίου
Οι επιλογές των αυτές  έχουν να κάνουν με την ανάθεση  μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτες   με το πρόσχημα ότι: Α) Οι υπηρεσίες  που προσφέρουν οι ιδιώτες εργολάβοι καθαριότητας είναι  ποιοτικά  καλλίτερες  Β) Ο Δήμος δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό Γ) Εξοικονόμηση πόρων.
Πρώτον το κατά πόσον  ποιοτικά  καλλίτερες είναι οι υπηρεσίες των ιδιωτών εργολάβων το βιώνουν οι πολίτες καθημερινά αφού σε όλες  τις δημοτικές ενότητες όχι μόνον σήμερα αλλά γενικότερα σε όλη την δημοτική θητεία δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης  καθημερινή καθαριότητα.  Ακάθαρτοι δρόμοι. Σκουπίδια παντού. Κάδοι που δεν πλένονται κ.ο.κ.
Δεύτερον  επειδή ο στόχος ήταν η ανάθεση σε ιδιώτες  προφανώς για τους δικούς των λόγους και φυσικά όχι για την βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών  εσκεμμένως απαξίωσαν και απαξιώνουν συνεχώς το προσωπικό  το οποίο βάσει του οργανογράμματος του Δήμου  είναι επαρκέστατο  για να αντιμετωπίσει πλήρως την καθαριότητα και μάλιστα έχοντας και την σχετική εμπειρία.
Τρίτον εξοικονόμηση πόρων δεν υπάρχει αντιθέτως σπατάλη με τις οικονομικά υπέρογκες συμβάσεις που συνάπτουν  και μάλιστα όταν παραχωρείται  στους ιδιώτες εργολάβους και  εξοπλισμός  του  Δήμου  ο οποίος  σε σύντομο χρονικό διάστημα  απαξιώνεται λόγω κακής λειτουργίας και συντήρησης.
 Οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι ανταποδοτικές  και εκ του νόμου απαγορεύεται η παραχώρησή  τους σε ιδιώτες εργολάβους. Κατ\' εξαίρεση επιτρέπεται μόνον όταν κινδυνεύει η υγεία των πολιτών. Φυσικά το κατ\' εξαίρεση  για την δημοτική αρχή  έγινε  κανόνας με ότι αυτό συνεπάγεται !!!»
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: