Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Φορο-χαστούκι για 3,3 εκατομμύρια πολίτες – Θα πληρώσουν υπέρογκους φόρους λόγω τεκμηρίων




- Τα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης
- Μεγάλες οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν ακίνητα και αυτοκίνητα
- Ποιοι έχουν ελπίδες να γλιτώσουν από την πληρωμή
Εξωπραγματικούς φόρους θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 1,3 εκ. άνεργοι και άλλοι 2.000.000 χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιτηδευματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ καθώς τα φορολογητέα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα καταλογίζει αυτόματα, σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους, το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ εφόσον είναι άγαμοι ή των 5.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμοι και στη συνέχεια θα προσαυξάνει το τεκμαρτό εισόδημα και με τα άλλα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία αφορούν στις κατοικίες στις οποίες αυτοί διέμειναν καθώς και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια του 2012. Ετσι, οι φορολογούμενοι αυτοί θα εμφανίζονται με τεκμαρτά εισοδήματα πολύ υψηλότερα των πραγματικών και θα υπερφορολογούνται.
Μεγάλες οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν ακίνητα και IX
Όσοι από τους φορολογούμενους αυτούς έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια όπως οι περίπου 990.000 άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, έχουν την ελπίδα να γλιτώσουν από την πληρωμή.
Οι υπόλοιποι που δεν έχουν το δικαίωμα αμφισβήτησης λόγω έλλειψης δικαιολογητικών, θα κληθούν να καταβάλουν τους υψηλούς φόρους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:
-320.000 άνεργοι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ
-περίπου 2.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με ετήσια εισοδήματα έτους 2012 χαμηλότερα των 5.000 ευρώ που θα θελήσουν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια θα πρέπει να μεταβούν αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΟΥ μετά των εκκαθάριση των αρχικών δηλώσεων που θα έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά και να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά με τα οποία θα αποδεικνύεται το ύψος των πραγματικών εισοδημάτων τους.
Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογούμενους με πραγματικά εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ κατέχουν ακόμη Ι.Χ. αυτοκίνητα, αφού οι συγκεκριμένοι θα επιβαρύνονται και με επιπλέον τεκμήρια για τα οχήματά τους.
 

4 σχόλια:

Π.Λ. είπε...

Αυτό το πράγμα ξέρετε πως λέγεται;

Ληστεία, κανονικότατη. Είτε από την τράπεζα, είτε από την εφορία, ο πολίτης καταληστεύεται και είναι αδύναμος απέναντι σε κολοσσούς που δαπανούν τεράστιες ποσότητες χρήματος για να έχουν νομική κάλυψη, την ίδια στιγμή που ο άνεργος, εξαπατηθείς ή ληστευθείς πολίτης πρέπει να καταβάλει 100 ευρώ για το παράβολο της μήνυσης, 50 ευρώ για το δικαίωμα παράστασης και άγνωστο ποσό για δικηγόρο…, ενώ η υπόθεση θα δικαστεί μετά από μερικά χρόνια…

Υπάρχει ακόμη κανείς που ισχυρίζεται ότι δεν είχαν σχέδιο οι απατεώνες που ισχυρίζονται ότι μας διασώζουν;

Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως δεν έχουν και σήμερα σχέδιο αφανισμού μας;

Αν υπάρχει, μία ευχή του δίνω: Να ζήσει να δει τα παιδιά του να καταστρέφονται ολοκληρωτικά, επειδή ο ίδιος στήριξε ακούσια ή εκούσια μία φάρα ληστών, μία οργανωμένη πολιτική μαφία, ένα σύστημα που δεν διστάζει να παραβιάζει νόμους ή να νομοθετεί καταπατώντας βασικές αρχές του Συντάγματος.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΟΣΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΗΡΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΡΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ ΤΙ ΣΥΜΠΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΟΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ Η ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ Π.Λ. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 3 ΓΕΝΕΕΣ !!! ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΜΕΣΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ??? ΦΙΛΕ ΤΩΝ 6.31 ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΡΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ , ΚΛΕΦΤΕΣ , ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ , ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ , ΑΠΟ ΟΤΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ !!! ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΕΔΩ ! ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΕΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΚΘΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΛΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ ! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΝΤΕΛΟΡ κ.λ.π. ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ !!! ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!! ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Η ΛΑΙΚΗ ΡΙΣΗ : ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ !!!!

τεχνοκράχτης είπε...

μην παραπονιεστε ρε κουτα...πλησιαζουν οι δημοτικες εκλογες θα παρακαλατε για δουλιτσα των 400 ευρω με επιδομα ενα τοστ στο εργαστασιο ... αυτο δεν κανατε τοσα χρονια ... ???

υ.γ. χρυσα αυγα για να ξεβρωμισουμε απο τους αλλοεθνης μουσουλμανους που μας φορολογουν διχως αυριο ....

μπεεε μπεεεε κουτοχορτο μονο!!!