Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

«Ανακατασκευή ζαρζανετιών στη θέση «Άγιος Πολύκαρπος» και «Γερακοφωλιά» Πλειστού ποταμού»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
 Άμφισσα, 31 Ιουλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Δημοπρατήθηκε το έργο «Ανακατασκευή ζαρζανετιών στη θέση «Άγιος Πολύκαρπος» και «Γερακοφωλιά» Πλειστού ποταμού» προϋπολογισμού  90.000,00€
Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο «Ανακατασκευή ζαρζανετιών στη θέση «Άγιος Πολύκαρπος» και «Γερακοφωλιά» Πλειστού ποταμού» προϋπολογισμού 90.000,00€.
Μεγάλες φθορές παρουσιάζουν τα τεχνικά έργα στα δυο συγκεκριμένα σημεία του Πλειστού ποταμού και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και αποκατάστασης,  καθώς η υπάρχουσα κατάσταση τους εγκυμονεί επιπλέον κινδύνους για την  απρόσκοπτη ροή του χειμάρρου αλλά και για τα διερχόμενα αγροτικά οχήματα προς  τις ιδιοκτησίες. Οι φθορές αυτές οφείλονται στην ορμή των ομβρίων υδάτων και των  φερτών υλών κατά την περίοδο των μεγάλων βροχοπτώσεων καθώς επίσης και στην  ελλιπή συντήρησή των τεχνικών για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Και στις δυο θέσεις όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες ανακατασκευής των ζαρζανετιών, θα γίνουν εργασίες εκσκαφής για την εξυγίανση του εδάφους και τη θεμελίωση συμπληρωματικών στοιχείων, απομάκρυνση των σαθρών στοιχείων των υπαρχόντων τεχνικών, ανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης, συμπλήρωση υλικού πίσω από τα ζαρζανέτια και αναπέταση υλικού από την κοίτη στα πρανή. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα τοποθετηθούν μεγάλοι βράχοι για την προστασία της κοίτης και των πρανών.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

1 σχόλιο:

ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ είπε...

ΣΑΡΖΑΝΕΤ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ ....ΖΑΡΖΑΝΕΤΙΩΝ ΟΥΤΕ ΣΑΡΣΑΝΕΤΙΩΝ ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ