Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

«Χρυσή» η καρέκλα του Βενιζέλου! Η πολιτική αλαζονεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «στοιχίζει» 700.000 ευρώ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Την ώρα που οι πολίτες έχουν «γονατίσει» από τα αβάστακτα μέτρα λιτότητας, η πολιτική αλαζονεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «στοιχίζει» 700.000 ευρώ!
Κάποιοι φαίνεται πως παίζουν με τις «άδειες» τσέπες των Ελλήνων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ως μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου, είχε «καλωσορίσει» το Μνημόνιο και είχε βάλει την υπογραφή του στα επώδυνα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν ακόμα και σε άνεργους πολίτες, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να προκαλεί με την αλαζονεία του και τις «βουλιμικές» του απαιτήσεις.
Το γραφείο του ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στοιχίζει στο ελληνικό κράτος 470.000 ευρώ!
Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2013 για τη Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων-συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημόσιου ή Νομικού Τομέα αναφέρεται ότι για τους εναπομείναντες μήνες του τρέχοντος έτους το κόστος θα είναι 235.000 ευρώ ενώ για κάθε επόμενο έτος το κόστος για την αντιπροεδρία υπολογίζεται στα 470.000 ευρώ.
Δηλαδή, για το υπόλοιπο του 2013 και το 2014 ο ελληνικός λαός θα έχει πληρώσει συνολικά 700.000 ευρώ.
Οι υπάλληλοι, για τους οποίους έγινε προσπάθεια πριν από λίγες ημέρες να εξαιρεθούν της διαθεσιμότητας μέσω τροπολογίας είναι 20 και το κόστος των αμοιβών τους δεν περιλαμβάνει ούτε υπερωρίες ούτε αλλά ειδικά επιδόματα.
Η διάθεση του εξωφρενικού αυτού ποσού για γραφείο αντιπροέδρου συνιστά μέγιστη πρόκληση την ώρα μάλιστα που πολλοί πολίτες ψάχνουν στα απορρίμματα για ένα κομμάτι ψωμί.
Να σημειωθεί ότι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του μία BMW, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 750.000 ευρώ. Πρόκειται για την BMW 7 Series High Security, το πρώτο θωρακισμένο μοντέλο παγκοσμίως που φέρει πιστοποίηση επιπέδου B7 και για τα κρύσταλλα.  Δερμάτινα καθίσματα, τηλεοράσεις, δορυφορικά συστήματα, είναι μερικές από τις ανέσεις που απολαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής μέχρι να φθάσει στο... γραφείο του και όχι μόνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: