Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΟΤΑ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ 1.304 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


Στην κατάργηση ακόμη 1.304 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε 13 δήμους και 17 ΝΠΔΔ, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού, Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
Ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε συνολικά 30 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αναφορικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1. του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει.
Όπως επισημαίνεται, επί των ανωτέρω 30 συνολικά αποφάσεων, το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 57%, αφού καταργούνται 1.034 κενές οργανικές θέσεις, ενώ το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 43% καθότι διατηρούνται 966 θέσεις, κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης.
Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: