Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Διενέργεια εκλογών ζητά η μεγάλη πλειοψηφία

Οι πολίτες απορρίπτουν τα σενάρια ανασχηματισμού


Οι πολίτες απορρίπτουν τα σενάρια ανασχηματισμού.
Παρόλο που τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης έχουν αναθερμανθεί μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στέκεται αδιάφορα μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του σχετικού δημοψηφίσματος του www.newsbomb.gr
Ενδεικτικό είναι ότι μόλις το 19,8% των πολιτών βλέπει θετικά ένα σαρωτικό ανασχηματισμό, από τον οποίο θα προέκυπτε μια ολιγομελής κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι οι Έλληνες πολίτες δεν περιμένουν κάτι από μια τέτοια ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος εκ των έσω, πόσω μάλλον αφού η σχετική καλυτέρευση της ζωής τους δεν εξαρτάται από τα πρόσωπα, αλλά από την πολιτική που ακολουθείται και επιβάλλεται από την τρόικα.
Ως συνέπεια αυτού, οι πολίτες πιστεύουν ότι πρέπει να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή της κυβέρνησης. Το ποσοστό αυτών που ζητούν τη διενέργεια νέων εκλογών ανέρχεται σε 65,9%.
Όπως προκύπτει επίσης από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ελάχιστη είναι η σημασία που δίνουν οι πολίτες στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στις εξελίξεις, καθώς μόλις το 2,55% απάντησε πως οποιαδήποτε ενέργεια για ανανέωση της κυβέρνησης, θα πρέπει να γίνει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του.
Τέλος, ένα 11,61% προτείνει το ρόλο του αξιολογητή των υπουργών να αναλάβει η ίδια η τρόικα και ουσιαστικά να είναι αυτή που θα αποφασίσει το κυβερνητικό σχήμα.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, με ερώτημα «Νέα σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης διακινούνται τις τελευταίες ημέρες. Τι θα συμβουλεύατε εσείς τον κ. Αντώνη Σαμαρά για τις επόμενες κινήσεις του;» έχουν ως εξής:
1. Να κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό και ολιγομελή κυβέρνηση: 19,88% (654)
2. Να αφήσει την τρόικα να αξιολογήσει όλους τους υπουργούς: 11,61% (382)
3. Να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: 2,55% (84)
4. Να σκεφθεί αν πρέπει να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει: 65,95% (2169)
Συνολικά στο δημοψήφισμα του newsbomb.gr πήραν μέρος 3.289 άτομα.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ.ΘΑ ΑΛΑΞΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΓΥΦΤΑΚΙ....ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΤΟ ΚΑΦΕ ΠΙΣΩ!!!