Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΑΜΦΙΣΣΑ: Ημερίδα «Αναγνώρισ​η και Αντιμετώπι​ση Ψυχιατρικώ​ν Περιστατικ​ών στην Πρωτοβάθμι​α Φροντίδα Υγείας»


Ημερίδα
«Αναγνώριση και Αντιμετώπιση Ψυχιατρικών Περιστατικών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»
Πέμπτη 4 Απριλίου 2013
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΟΎ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, τον Ιατρικό Σύλλογο Φωκίδας και το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία «Ακεσώ» πρόκειται να υλοποιήσουν ημερίδα με τίτλο «Αναγνώριση και Αντιμετώπιση Ψυχιατρικών Περιστατικών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας». Η ημερίδα που διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας Φωκίδας, Φθιώτιδας και Κυκλάδων (ΕΣΠΑ 2007-13), θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, στις 11.00, στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας (1 ος όροφος).
Ειδικός στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του συνόλου της ιατρικής κοινότητας, με την πρόσκληση των ιατρών του Νοσοκομείου Άμφισσας, γενικών γιατρών, ειδικευόμενων γιατρών, αγροτικών γιατρών, καθώς και των νοσηλευτών. Απώτερος σκοπός της ημερίδας είναι να βρεθεί ένας κοινός τόπος συζήτησης και αλληλοενημέρωσης των ειδικών της υγείας που θα συντελέσει στην ενίσχυση της δικτύωσης και των συνεργασιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Στις μέρες που διανύουμε, η επιβάρυνση της ψυχικής υγείας των πολιτών από την οικονομική και κοινωνική κρίση έρχεται πλέον ως αναγκαιότητα σε επίπεδο αντιμετώπισης των δυσκολιών από τους ειδικούς. Με τις εισηγήσεις στην ημερίδα θα παρουσιαστούν ειδικές ψυχιατρικές διαταραχές που εμφανίζονται πολύ συχνά στους κόλπους της ιατρικής, θα περιγραφεί η συμπτωματολογία και θα προταθούν τρόποι αντιμετώπισης.
Γενικός σκοπός του προγράμματος ευαισθητοποίησης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, την προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και την ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Πληροφορίες στo τηλέφωνο:2265022924 και στο email: omadaergou.fok@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ.