Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΦΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ!


www.doraki.dimosDelfon.gov
Απευθείας ανάθεση από το δήμο Δελφών 20.000 ευρώ σε εταιρεία των ιδιοκτητών του Amfissapress κυρίους Θανάση Παναγιωτόπουλο και Δημήτρη Ψιμούλη
Ένα «δωράκι» για το ξαδελφάκι;;;;
- Σωρεία ερωτηματικά για την κίνηση του δήμου, που είναι μεν νόμιμη, αλλά ωφελούνται δυο στενά συγγενικά πρόσωπα μελών της Δημοτικής Αρχής.
 - Επιχειρήσεις ιδίου εμπορικού αντικειμένου υποστηρίζουν ότι δεν κλήθηκαν να δώσουν προσφορά, ούτε και ενημερώθηκαν.
- Για «άνωθεν εντολές» κάνει λόγο η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γιώτα Λαΐνη που υπογράφει την απόφαση ανάθεσης.
Λίγες μέρες πριν την εκπνοή του 2012 δημοσιεύτηκε ο  ΑΔΑ: Β4Μ1Ω9Θ-14Μ που εγκρίνει την απευθείας ανάθεση με ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ προς την εταιρεία ΙΝΦΩΚ ΟΕ., συνιδιοκτησίας των κ. Αθανάσιου Παναγιωτόπουλου και Δημήτρη Ψιμούλη, ιδιοκτητών της ιστοσελίδας αναρτήσεων δελτίων τύπου Amfissapress, .
Η συγκεκριμένη ανάθεση, αν και βρίσκεται εντός του οικονομικού ορίου, των απευθείας αναθέσεων και είναι νόμιμη , δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, τόσο για την τιμή της, που φαντάζει υψηλή - όταν το portal του Επιμελητηρίου κόστισε περί τα 6.000 ευρώ – και μάλιστα το είχε κατασκευάσει ο ένας εκ των μετόχων της ΙΝΦΩΚ- και πιο συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος, όσο και για το στενό βαθμό συγγενείας δύο εκ των βασικών μελών της Δημοτικής Αρχής. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο μεν κ. Παναγιωτόπουλος είναι πρώτος εξάδελφος του συνονόματού του, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο κ. Ψιμούλης είναι υιός εξ αγχιστείας της κ. Λαΐνη, την υπογραφή της οποίας φέρει και η εν λόγω απόφαση που έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
 Αξίζει να σημειώσουμε ότι τοπικές εταιρείες και επιχειρήσεις, ιδίου εμπορικού αντικειμένου, επισημαίνουν στην εφημερίδα μας ότι δεν ενημερώθηκαν, ούτε και τους ζητήθηκε προσφορά. Μάλιστα κάποιοι καταγγέλλουν ότι ο δήμος τους προτιμά όταν πρόκειται να τους φορέσει «φέσι», ενώ στα εύκολα, όπως οι απευθείας, τους γυρίζουν την πλάτη.
 Η κίνηση αυτή προκαλεί σωρεία ερωτηματικών, καθώς ουδείς γνωρίζει αν είχαν ζητήσει από άλλες εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα προσφορές και αν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο έργο με μικρότερη δαπάνη, δεδομένου ότι ο δήμος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Η κ. Λαϊνη πάντως, στην οποία απευθυνθήκαμε, δεν θυμόταν αν υπάρχουν άλλες προσφορές, αν είχαν ζητηθεί και αν έχουν καταχωρηθεί. Τόνισε όμως ότι αφενός η δαπάνη είναι εντός του ορίου που δίνει ο νόμος για απευθείας ανάθεση και άρα είναι νόμιμη η απόφαση, αφετέρου ότι «για να πάει οτιδήποτε σε απευθείας ανάθεση έχει περάσει τις διαδικασίες προσφορών και προελέγχου».
 Κληθείσα δε να σχολιάσει τις εντυπώσεις που προκαλεί αυτή η ανάθεση, η οποία φαντάζει σαν ένα «δώρο» σε στενά συγγενικό πρόσωπο, υποστήριξε ότι αυτό δεν αφορά την ίδια. «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κάνουν δωράκια. Όπως γνωρίζεται ο γαμπρός μου (σ.σ. κ. Δημήτρης Ψιμούλης) είναι πολιτικός μηχανικός και αντιλαμβάνεστε ότι είχα πολλές ευκαιρίες να του κάνω «δωράκια», αν ήθελα», τόνισε κατηγορηματικά.
Η κ. Λαΐνη με απόλυτο τρόπο που δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση άφησε να εννοηθεί ότι δεν ήταν δική της απόφαση και της επιβλήθηκε «άνωθεν. «Όπως είναι ανατεθειμένες οι θεματικές αρμοδιότητες ανά αντιδήμαρχο, ελάχιστα πράγματα μπορούν να κάνουν οι ίδιοι. Συνήθως οι αποφάσεις και οι επιλογές γίνονται «άνωθεν». Αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε η κ. Λαΐνη.
Εφόσον λοιπόν η κ. Λαΐνη ξεκαθαρίζει ότι η εν λόγω ανάθεση δεν ήταν «δωράκι» από την πεθερά στο γαμπρό, τότε μήπως έχουμε να κάνουμε με «ένα δωράκι για το ξαδελφάκι»;
Όπως και αν έχει με αυτή την κίνηση φάνηκε ότι η απάντηση που έδωσε κάποτε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος κ. Μαντζώρος στο Σύμβουλο της μειοψηφίας κ Δρακάκη, υποστηρίζοντας ότι «δεν γίνεται να φοράμε «φέσια» στους επαγγελματίες για να προμηθευόμαστε υλικά για τη λειτουργία του δήμου και μετά να πηγαίνουμε αλλού και να δίνουμε έργα» -την οποία τότε βρήκαμε αν μη τι άλλο λογική- δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα στα τεκταινόμενα του δήμου.
 Να υπενθυμίσουμε ότι ο σημερινός δήμαρχος κ. Φουσέκης, μας είχε απασχολήσει ως νομάρχης με τις απευθείας αναθέσεις στην δική του εξαδέλφη. Τώρα, μας απασχολούν με ανάθεση σε εξάδελφο στενού του συνεργάτη. Να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσουν, διότι από ότι φαίνεται, η οικονομική κατάσταση δεν είναι αρκετή να απαλλάξει τη δημόσια διοίκηση από τα σόγια και τις συγγένειες.
 Τέλος, θα αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επίσημη απάντηση του δήμου, όπως και την οικονομική και επιστημονική τεκμηρίωση της αρμόδιας υπηρεσίας που θεωρεί ως την πλέον συμφέρουσα τη συγκεκριμένη ανάθεση.
Δείτε ΕΔΩ την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»
Δείτε το πρώτο άρθρο από τον Επίκουρο Ιτέας ΕΔΩ

6 σχόλια:

Απορίας είπε...

Μάλιστα. Η Λαϊνη αδειάζει τον άνωθεν και μεις τι; Να περιμένουμε τον άνωθεν να γεμίσει και ν αδειάσει με τη σειρά του;

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ ο Δήμος ΧΑΡΜΕΝΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΗΘΕΛΑ, ΛΕΕΙ Η ΛΑΙΝΗ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΜΟΥ. ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ? ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΙΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΑΥΤΟΙ.ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στην επιλογή, προκειται για άριστους επιστημονες, άξια παιδιά και κυρίως κατέχουν επαγγελματική αρτιότητα.
Περιμένουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 12:23 Π.Μ. ΑΜΕΕΕΕΕ!!!!!