Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                            

                                        Λαμία  05 -03-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.295.000,00 €....
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.295.000,00 €.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην προμήθεια δεκαεπτά (17) ασθενοφόρων οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β. , τύπου “B” 4Χ2, “C” (Μονάδα) 4Χ2 και “B” 4Χ4. Τα ασθενοφόρα τύπου ‘’Β’’ 4Χ2 και 4Χ4 και τα ασθενοφόρα τύπου "C" έχουν την δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών. Επίσης, προβλέπονται ανάλογο ύψος του εσωτερικού χώρου του θαλάμου ασθενούς, ώστε να επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικής ιατρικής και διασωστικής παρέμβασης, όταν επιβάλλεται, κατά την μεταφορά του ασθενούς, κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση και σχεδιασμό του θαλάμου ασθενούς, που να επιτρέπει την μέγιστη δυνατή, από εργονομικής άποψης, αξιοποίηση του χώρου. Διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις, που να καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και να τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή ημιαποφραγμένους από σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης: «Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου στον τομέα της υγείας χρηματοδοτώντας την συγκεκριμένη παρέμβαση, με σκοπό την αναβάθμιση του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια μας και την γενικότερη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: