Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Όνειρο που έφυγε οι διακοπές των Ελλήνων

tourismos

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου αναφορικά με την πρόθεση των Ελλήνων ως προς τις διακοπές για το 2013. Τα ποσοστά φαίνεται να έχουν επιδεινωθεί σε σχέση με το 2012, χρονιά κατά την οποία λίγοι ήταν αυτοί που απόλαυσαν το προνόμιο των διακοπών.
Έτσι την προηγούμενη χρονιά ένα ποσοστό της τάξης του 37% των Ελλήνων πολιτών δεν πήγε διακοπές, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 27%, ενώ για τη φετινή χρονιά, ένας στους τέσσερις δήλωσε πως δεν σχεδιάζει να πάει διακοπές (έναντι 16% στην ΕΕ), ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν 14% των Ελλήνων.
Την ίδια ώρα, το 87% των Ελλήνων δηλώνει πως επιλέγει να κάνει διακοπές στην πατρίδα του, έναντι 58% των Ευρωπαίων. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση μεταξύ των υπόλοιπων λαών της Ευρώπης, ενώ ακολουθούν οι Ιταλοί (80%), οι Βούλγαροι (79%), οι Κροάτες (74%) και οι Ισπανοί (73%).
Στην ερώτηση «η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για τις διακοπές σας το 2013;», θετικά απαντά περίπου το 95% των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, το 38% των ερωτηθέντων Ελλήνων απαντά «ναι, σχεδιάζω να ξοδέψω λιγότερα», το 29% απαντά «ναι, θα πάω διακοπές για μικρότερο χρονικό διάστημα» και το 28% απαντά «ναι, δεν θα πάω διακοπές».
Στην ερώτηση «τι θα σας έκανε να ξαναγυρίσετε στον προορισμό των διακοπών σας;», το 47% των Ελλήνων απάντησε η φύση (44% στην ΕΕ), το 34% οι τιμές (26% στην ΕΕ) και το 27% η ποιότητα της διαμονής (31% στην ΕΕ).
ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: