Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εδώ σκοτώνουν τους ανθρώπους, θα νοιαστούν για τα αδέσποτα;

adespota
Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι επίκειται νόμος – θανατική ποινή για τα αδέσποτα όπως τον χαρακτηρίζουν και όχι άδικα οι φιλοζωικές οργανώσεις.
 του Στρατή Μαζίδη
Συγκεκριμένα όταν ένα αδέσποτο χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνο ζώο θα μπορεί να θανατώνεται. Όμως όπως οι φιλόζωοι διατυπώνουν, υπάρχουν αρκετές ασάφειες στον ορισμό “επικίνδυνο ζώο” αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται να οδηγηθούμε σε μια βιομηχανία ευθανασίας και φυσικά εξοικονόμησης εξόδων από τη συντήρηση των κυνοκομείων.
Δεν έχουν άδικο να ανησυχούν οι οργανώσεις. Αλλά τι περίμεναν; Εδώ η κυβέρνηση σκοτώνει τους ανθρώπους. Θα νοιαστεί για τα ζώα όσο κι αν αυτά είναι πλάσματα του Θεού;
Οι μερικές χιλιάδες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν;
 Οι άνθρωποι που σήμερα ζουν στους δρόμους;
 Όσοι μέρα με τη μέρα πλησιάζουν στο ground zero;
Τα σχολεία που τα παιδιά παγώνουν ή τα νοσοκομεία όπου κουβαλάς τις γάζες από το σπίτι σου;
 Όλοι αυτοί που γυρεύουν θησαυρούς ή αποφάγια στα σκουπίδια;
Ποιος τους οδήγησε εκεί; Η κυβέρνηση. Πώς λοιπόν να ενδιαφερθεί για τα ζώα;
 Άλλωστε πάνω στην ευθανασία μπορεί να στηθεί μαι εξ ίσου καλή μπίζνα και να περικόψουμε έξοδα ταυτόχρονα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το αν εσείς ή εγώ λατρεύουμε τα ζώα, τα φροντίζουμε σαν παιδιά μας και δε μας αρέσει να βασανίζονται, προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Ο Γκάντι έλεγε πως αν θες να διαπιστώσεις το βαθμό του πολιτισμού ενός λαού τότε πρέπει να παρατηρήσεις το πως συμπεριφέρεται στα ζώα τους.
 Κορυφαία επίσης η φράση της γνωστής ηθοποιού Μέριλιν Μονρόε “τα σκυλιά ποτέ δε με δαγκώνουν, μόνο οι άνθρωποι”.
Ένα όμως μου κάνει εντύπωση. Το σκεπτικό του νέου νόμου περί “επικίνδυνου ζώο” και η δυνατότητα θανάτωσής του. Ποιος ορίζει και ποιος αποφασίζει; Γιατί κι εσείς κι εγώ γνωρίζουμε καλά ένα μέρος στο οποίο συχνάζουν αρκετά αδέσποτα και πραγματικά επικίνδυνα ζώα τα οποία μέχρι σήμερα έχουν προξενήσει βλάβες σε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας…
Κι είναι ένα πολύ καλό σημείο για να αρχίσει η εφαρμογή του νέου νόμου όταν ψηφιστεί.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: