Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΑΡΘΡΟ




Άρθρο ΕΚΨ&ΨΥ για την Ευρωπαϊκή ημέρα Λογοθεραπείας.

Συντάχθηκε με αφορμή την  Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας, η οποία θεσμοθετήθηκε την 6η Μαρτίου κάθε έτους,από το CPLOL (την Μόνιμη Επιτροπή Λογοπεδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ως μια ευκαιρία για τη διευρυμένη δημόσια επικοινωνία των επιστημόνων λογοπεδικών με  το  ευρύτερο κοινό.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και των άλλων ειδικών, για τις ανάγκες των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην επικοινωνία και για τα δικαιώματά τους. Εκείνη τη μέρα, σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιούνται δραστηριότητες από τα μέλη του CPLOL, για να ενημερωθεί το κοινό για τις διαταραχές του λόγου και της επικοινωνίας, καθώς και για την πρόληψη, τον έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση τους. Μέσα απ’ αυτές τις διαδικασίες αναδεικνύεται και ο ρόλος του λογοπεδικού, η επιστημονική του κατάρτιση και η συμβολή του στην πρόληψη και παρέμβαση αυτών των διαταραχών.

Το άρθρο που ακολουθεί μας το έστειλε η Ομάδα Έργου Δομή Φωκίδας με αφορμή την 6η Μαρτίου, που είναι ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: