Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Υπάλληλος ΣΔΟΕ στην Προανακριτική: Οι τράπεζες δεν μας δίνουν ουσιαστικά στοιχεία!


Αρνούνται οι τράπεζες να δώσουν ουσιαστικά στοιχεία για τις καταθέσεις των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως προέκυψε από την κατάθεση του Παναγιώτη Μαντούβαλου στην Προανακριτική Επιτροπή.
Ο κ. Μαντούβαλος, ο οποίος είναι υπάλληλος του ΣΔΟΕ - χειριστής ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ, προσκόμισε σήμερα στα μέλη της Προανακριτικής - που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών ένα κατάλογο με απαντήσεις Ελληνικών αλλά και ξένων τραπεζών στο αίτημα του ΣΔΟΕ για συνδρομή στοιχείων, ο οποίος εκτιμάται πως δεν φωτίζει σε τίποτα τη διαδρομή των καταθέσεων των ξαδελφών Παπακωνσταντίνου και αν αυτές είναι φορολογημένες και δικαιολογημένες από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος αυτός φέρεται απλώς να επιβεβαιώνει τους λογαριασμούς, χωρίς να παρέχει στοιχεία ούτε για ποσά, ούτε για την κίνηση αλλά ούτε και ημερομηνίες.
Χαρακτηριστικό της «ακαμψίας» των τραπεζών είναι πως μια Γερμανική Τράπεζα φέρεται ευθέως απάντησε πως δεν πρόκειται να δώσει πληροφορίες για πελάτες της.
Το θέμα προκαλεί την αντίδραση της Επιτροπής, η οποία θυμίζουμε πως έχει προειδοποιήσει ακόμη και με εισαγγελική παρέμβαση όσες τράπεζες αρνούνται να βοηθήσουν στην προκαταρκτική εξέταση.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μαντούβαλος χθες παρέδωσε τον κατάλογο των τραπεζών και στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι την επέστρεψαν πίσω στο ΣΔΟΕ ως μη αξιοποιήσιμη.
Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να «φρενάρει» την έκδοση του πορίσματος του ΣΔΟΕ επί του φορολογικού ελέγχου των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, ωστόσο ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης δηλώνει αισιόδοξος πως αύριο θα έχει στα χέρια του το πόρισμα και από την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσει η κατάθεση των ξαδελφών του Γ. Παπακωνσταντίνου.
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: