Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Λουκέτο σε 2.000 βενζινάδικα στην Ελλάδα


Η κρίση «θερίζει» την αγορά καυσίμων

Λουκέτο έβαλαν περίπου 2.000 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, καθώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η πτώση των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης φθάνει στο 40% και στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 75%, όπως τονίστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Στην ημερίδα τέθηκε επί τάπητος η εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ζήτημα με το οποίο συμφωνούν απόλυτα οι βενζινοπώλες, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΒΕ, Μιχάλης Κιούσης, προσθέτοντας μάλιστα, «επιτέλους θα μπει ένα νοικοκύρεμα στην αγορά».

 Ο κ. Κιούσης διευκρίνισε μάλιστα ότι όσοι πρατηριούχοι δεν τηρήσουν τις προθεσμίες και δεν συμμορφωθούν με τις επιταγές της ελληνικής νομοθεσίας, σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών-εκροών, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανάκληση της άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαρτίου 2013 λήγει η προθεσμία για την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, τονίζοντας -μεταξύ άλλων-, ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμό η νομοθεσία για τις κυκλοφοριακές συνδέσεις που απασχολούν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: