Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΦΟΙ: “Στη μηχανή του χρόνου” Ένα γαστρονομικό ταξίδι από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα... ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟ


Συμπόσιον

Ήταν όμορφη η βραδιά στον ''Ηνίοχο'' στους Δελφούς. Δείπνο με γεύσεις αρχαιοελληνικές, σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, εκεί σ' εκείνον τον τόπο, όπου τα πάντα μυρίζουν Απόλλωνα.

Ο Νίκος ο Πετρόχειλος, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Συμποσίαρχου και με Αρχιτρίκλινον την Μαρία Καβρουλάκη, χάρισαν γεύσεις και τρόπους δειπνισμού, ξεχασμένους μεν, αρνούμενους όμως να φύγουν απ' την συνείδησή μας και την Ελλάδα μας.

Και ήταν πολλοί οι Συνδαιτημόνες. Άλλοι από περιέργεια, άλλοι από αγάπη για αυτό που έγινε (κι ήσαν πολλοί αυτοί) κι άλλοι γιατί έπρεπε, έτερψαν ρίνες, λάρυγγες και οισοφάγους, με τα προσφερθέντα εδέσματα και χοές, σε τέτοιο σημείο ώστε η πραγματοποιηθείσα συγκέντρωση, μόνο κατά την ενδυμασία να υπολείπεται, ενός αρχαιοελληνικού Συμποσίου.

Άψογοι οι Οινοχόοι και επιμελημένη τόσον η ποιότητα, όσον και η παρουσίαση τροφών και αγγείων. Στην θέση δε των Αυλιστών, επάξια εσαγήνευσαν την πέμπτη αίσθηση των παρόντων η Σωτηρούλα και η Βαλεντίνη, συμπληρώνοντας με τον ελαφρύ ελληνικό ήχο, την όμορφη βραδιά.

Είθε να είμαστε σε θέση να γευόμαστε καθημερινά (γιατί όχι;) τις τροφές των παλαιοπαπούδων μας και να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο τον μισοχαμένο ελληνισμό μας. Και μακάρι να μην μείνει σαν μία ''folklor'' επίδειξη γεύσεων, στα πλαίσια κάποιας περιοδείας-ενημέρωσης, δίκην περιφερομένου θεάματος ανά την επαρχία.


 




Ιτέα 11-10-2012


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία εκδήλωση, ζεστή και τρυφερή... η κουζίνα ήταν νόστιμη, μάλλον έμοιαζε με χριστουγενιάτικο τραπέζι αλλά οι Δελφοί κέρδισαν μία πολύ λαμπερή νύχτα. Ευχαριστούμε!!!