Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Διήμερο απεργιών Τετάρτη και Πέμπτη - Ποιοι απεργούν - Ελλάδα


Σε απεργιακό κλοιό θα είναι η χώρα τις επόμενες 48 ώρες καθώς για αύριο, Τετάρτη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Αναλυτικά ποιοι απεργούν

Για αύριο Τετάρτη κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη ως την Παρασκευή οι δικηγόροι, μετά από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

24ωρη απεργία την Τετάρτη σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ.

Σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη, ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Στις 10:30 θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Δέμενα θα μείνουν και τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη τη 00:01 ώρα μετά τα μεσάνυχτα και λήξη στις 24.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας. (Διαβάστε την είδηση)

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

 

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη

Αναλυτικά στην Αττική:

- Τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

- Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

- Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται μέχρι το Σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

- Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

- Ακινητοποιημένα από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα θα μείνουν την Πέμπτη και τα ταξί.


Στη Θεσσαλονίκη:

- Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00.

- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.


ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1.Καθιερωνεται το 8ωρο και η πληρωμη των υπερωριων.
2.Καθιερωνεται η υποχρεωτικη αργια τις Κυριακες.
3.Απαγορευεται αυστηρα η παιδικη εργασια.
4.Καθοριζονται κατωτατα ορια μισθων και ημερομισθιων το λεγομενο "ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα"και υπογραφονται οι πρωτες συλλογικες συμβασεις εργασιας.
5.Ιδρυεται το Ι.Κ.Α.
6.Ιδρυεται η Εργατικη Εστια.
7.Καθιερωνεται η υποχρεωτικη διαιτησια μεταξυ καφαλαιου και εργαζομενων.
8.Καθιερωνεται η Πρωτομαγια ως επισημη Εθνικη Εργατικη Εορτη.
9.Καθιερωνεται η αδεια μετ αποδοχων.
10.Ιδρυονται κρατικοι παιδικοι σταθμοι.
11.Χαριζονται τα αγροτικα δανεια.
12.Η ανεργια εξαφανιζεται.
13.Για πρωτη φορα στην ιστορια του Ελληνικου Κρατους ο προϋπολογισμος γινεται πλεονασματικος.
14.Γινεται ευρεια διανομη της γης,πληθος αποξηρανσεων και αρδευτικων εργων,με αποτελεσμα την κατακορυφη αυξηση της γεωργικης παραγωγης και του εισοδηματος των αγροτων.
15.Ξεκινουν οι πρωτες γεωτρησεις για αντληση πετρελαιου στο Κατακολο Ηλειας.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ
Τελικα ειναι να λυπαται κανεις για τη "Δημοκρατια"μας εν ετει 2012,για την καταντια του πολιτικου μας συστηματος και αυτων που το υπηρετουν.
Ο Ι. Μεταξας ηταν ο Πρωθυπουργος που αρνηθηκε να πληρωσει δανειο της Ελλαδος στην Βελγικη Societe Commerciale de Belgique, με το επιχειρημα οτι δεν μπορει να θεσει σε κινδυνο την κατασταση του λαου και της χωρας και η Ελλαδα δικαιωθηκε απο το Διεθνες Δικαστηριο,δημιουργωντας νομικο προηγουμενο,στο οποιο μαλιστα το 2003 στηριχθηκε η Αργεντινη με την μονομερη διαγραφη του μεγαλυτερου μερους του δημοσιου χρεους της.
Αν ειναι αληθεια ολα αυτα και επειδη θα βγουν οι συγκεκριμενοι να με αποκαλεσουν παλι φασιστακι,πεστε μου εσεις τι προσφερατε μεχρι τωρα σαν αριστερα η οποια αλλη αντιπολιτευση στον χειμαζομενο και βασανισμενο λαο.Τι καταφερατε μεχρι τωρα με τις απεργιες και τις διαδηλωσεις της μιας ωρας και μετα τρεχουμε για τσιπουρα. Ακομα και το εκλογικο ποσοστο σας χανετε.Η,τι καταφερε ο συστημικος Τσιπρας με το 27%. Εειδη δεν σας νοιαζει ο λαος,τουλαχιστον να ξυπνησουν οι ψηφοφοροι σας και να απαιτησουν εδω και τωρα απο ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΥΣΕΣ ΚΑΙ λοιπες ΑΥΓΕΣ να στηριξουν ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μεχρι να πεσει η κυβερνηση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΟΥΣΤ ΧΟΥΝΤΟΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ!!!
ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ
ΕΣΕΙΣ ΑΣΠΑΛΑΚΕΣ
ΑΛΛΑ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ
ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΡΥΒΟΣΑΣΤΑΝ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ
ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗΝ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΤΟΥΣ...ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΑΙ
ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ..

*ΙΤΕΟΠΟΥΛΟ*

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΓΑΛΕΣ ΜΑΛΛΙΑ 'ΚΕΙ ΧΑΜ'ΛΑ ΡΕ;Η ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΗΠΙΕΣ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΚΑΙ 'ΣΥ; ΤΡΑΒΑΤΕ ΟΠΩΣ ΤΡΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ;ΣΜΑ-ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ.ΚΕΙΤΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΗΝ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΓΡΙΒΑ Μ'ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΑΣ,ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΡΙΣΕΣ ΧΟΥΝΤΟΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ Ε?
ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ..
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ
ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΓΚΡΑΝΑ ΣΟΥ
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ*ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ * ΓΡΙΒΑ*
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΟΙ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ
ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ.
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΡΧΙΚΑ
ΕΛΕΓΕ*ΓΡΙΒΑΜ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΙ ΝΑ ΜΕ
ΘΕΛΕΙ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ*
ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ
ΣΕΝΑ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ
ΛΕΜΕ*ΤΩΡΑ ΗΣΑΙΑ ΧΟΡΕΥΕ
ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΗΔΑ*...
ΑΥΤΑΑΑ..ΑΝΤΕ ΚΟΙΜΗΣΟΥ
ΤΩΡΑ.
ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ
ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ.


Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ.ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΜΥΤΕΣ.ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ..
ΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΣΩ?
ΧΟΥΝΤΟΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑΝΤΩΝΗ!!!
ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ?
ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ?
ΚΟΥΤΙ ΣΟΥ ΗΡΘΕ!!!!

*ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΗΣ*

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΜΕ ΤΑΠΩΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ,ΚΑΛΑ ΠΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγμα σπανιο(το μυαλο)για κομμουνιστη!Ρε αυτος ειναι γατα ρε!!Και διαβασμενος πολυ(ξερει κι απο δημοτικα) και γερα νευρα ο πιτσιρΙκας.Ρε δεν τους το ειχα.Ενα να καταλαβεις ρε ρεμαλι και συ και οι ομοιοι σου,ενθεν και ενδεν: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΧΟΡΕΨΑΝΕ,ΟΥΤΕ ΣΚΥΨΑΝΕ,ΟΥΤΕ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΜΑΖΑΣ και αυτο για ενα λογο:ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΙΧΑΘΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΘΗΚΙΑ.ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ,ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑΙΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΤΗΝΗ.