Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS

Στα πλαίσια του προγράμματος COMENIUS, το 1ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας συμμετέχει σε αυτό με το project, που φέρει ως τίτλο: « Healthy me, Healthy you, Healthy us» για τα 2 επόμενα σχολικά έτη. Δημοτικά σχολεία από άλλες 6 χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Σκωτία, Πορτογαλία, Πολωνία και Τουρκία) λαμβάνουν μέρος σε αυτό. Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εταίρων εκπαιδευτικών του προγράμματος έγινε το διάστημα από 1 - 5 Οκτωβρίου 2012 στη Βαρκελώνη, ενώ η δεύτερη συνάντηση έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 26-30 Νοεμβρίου στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκπαιδευτικοί και μαθητές από τις άλλες έξι χώρες θα μας επισκεφτούν στην Ιτέα στις 11-15 Μαρτίου 2013 και θα φιλοξενηθούν από οικογένειες των μαθητών μας. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την πραγματοποίηση του προγράμματος αυτού, που υλοποιείται για πρώτη φορά στο Νομό Φωκίδας. Στόχος του συγκεκριμένου project δεν είναι μόνο οι μαθητές να ασχοληθούν με το εν λόγω πρόγραμμα αγωγής υγείας, αλλά ταυτόχρονα να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες της χώρας τους, συνειδητοποιώντας πως έχουν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή κοινωνία. Επιπρόσθετα, οι μαθητές μαθαίνουν να είναι περήφανοι για την χώρα τους, αλλά παράλληλα γνωρίζουν την ποικιλία και τον πλούτο άλλων πολιτισμών και το πως αυτή η πολυπολιτισμικότητα μπορεί να εμπλουτίσει τις ζωές μας.

Με αφορμή το πρώτο μας ταξίδι, όλοι οι συμμετέχοντες γίναμε κοινωνοί μιας εκπαιδευτικής εμπειρίας που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας…

Η υπεύθυνη του προγράμματος
Ευστρατίου Ελένη


Δεν υπάρχουν σχόλια: