Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ: "Η θάλασσα μπορεί να είναι η απάντηση στην αντιμετώπιση της κρίσης"


 


"Ορόσημο" χαρακτηρίζει η αρμόδια Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, την άτυπη σύνοδο που θα αρχίσει αύριο στην Λευκωσία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα στην Λεμεσό με την υιοθέτηση διακήρυξης σχετικά με τη «Γαλάζια Ανάπτυξη».

Η Μαρία Δαμανάκη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» υποστηρίζει ότι η θάλασσα μπορεί να δώσει την απάντηση στην αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαιτέρως τις χώρες του νότου, υποστηρίζει η αρμόδια Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη με την ευκαιρία της άτυπης υπουργικής συνόδου.

Η «γαλάζια οικονομία» της Ευρώπης, σύμφωνα με την ελληνίδα επίτροπο έχει σήμερα κύκλο εργασιών 500 δισ. ευρώ τον χρόνο, που αν αξιοποιηθεί πλήρως μέχρι το 2020 μπορούν να δημιουργηθούν γύρω στις 1,6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και 100 δισ. ευρώ επιπλέον εισόδημα.

Στην ερώτηση, σε ποια κατεύθυνση χρειάζεται να κινηθεί η Ευρώπη για να ξεπεράσει τα προβλήματά της, η Μαρία Δαμανάκη απάντησε ότι «το ευρωπαϊκό οικοδόμημα χρειάζεται να καλύψει τα θεσμικά και πολιτικά του κενά, έτσι ώστε η Ευρωζώνη να γίνει πιο συνεκτική».
Αυτό σημαίνει, εξήγησε πως η μόνη ορθή κατεύθυνση είναι προς «περισσότερη, όχι λιγότερη Ευρώπη». Η αρχή έχει γίνει με την πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τραπεζική ένωση, προσθέτει. «Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι η δημοσιονομική ένωση, η οικονομική ένωση, και τελικά η πολιτική ένωση. Αυτό θα πρέπει να γίνει γρήγορα», επισήμανε η Ελληνίδα Επίτροπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: