Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Αίτημα να ανοίξουν 5.000 τραπεζικοί λογαριασμοί υπέβαλε το ΣΔΟΕ


Από το «κόσκινο» του ΣΔΟΕ -και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας- θα περάσουν τα 1.991 ονόματα που αναφέρονται στη «λίστα Λαγκάρντ», μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, από την περασμένη Πέμπτη το ΣΔΟΕ Αττικής συνέστησε ειδική ομάδα που θα δημιουργήσει το οικονομικό προφίλ όλων όσοι αναφέρονται στη λίστα, ώστε να ελεγχθούν σε βάθος δεκαετίας και κατόπιν να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του νόμου για άνοιγμα λογαριασμών.

Ήδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, το ΣΔΟΕ έχει υποβάλει αίτημα να ανοίξουν 5.000 λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων για τις άλλες τρεις λίστες που διαχειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Οι λίστες αφορούν εκείνους που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 - 2011, αυτούς που αγόρασαν ακίνητο στο Λονδίνο ή άλλες ευρωπαϊκές πόλεις το ίδιο διάστημα, καθώς και των πολιτικών, αιρετών, διοικητών οργανισμών, ακόμη και αθλητών, που ήδη ελέγχονται από τις Αρχές.
Η λίστα με όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 - 2011 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα και περιλαμβάνει 54.000 ονόματα. Το συνολικό ύψος του ποσού που έβγαλαν από τη χώρα φτάνει τα 22. δισ. ευρώ.

Όπως δηλώνει στο Βήμα ο γγ  Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρης, έχουν εντοπιστεί ήδη περίπου 15.000 Έλληνες καταθέτες που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και από τις φορολογικές τους δηλώσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν εμβάσματα συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Από συντηρητικούς υπολογισμούς, προκύπτει ότι το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει συνολικά 2,5 δισ. ευρώ φόρους από τους 15.000 φορολογούμενους.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: