Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Πληρώνονται από δύο θέσεις αλλά δουλεύουν σε ...μία,!


Η περίπτωση του υπουργείου Υγείας είναι ενδεικτική διότι αφορά τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Με βάση την απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 27 Ιουλίου ανατέθηκαν «καθήκοντα μετακλητού υπαλλήλου» σε υπάλληλο (γιατρό) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων «στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού Υγείας ως Διευθυντή του Γραφείου του με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων του».

Και, όπως προστίθεται στην απόφαση, «οι αποδοχές του ανωτέρω καθορίζονται σε ποσοστό 50% των αποδοχών της κύριας θέσης του». Είναι προφανές ότι ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού μάλλον δεν θα μπορεί και τόσο εύκολα να ανταποκρίνεται καθημερινά και στα κύρια καθήκοντά του στον ΕΟΦ, όπου και διατηρεί την κύρια θέση του...

Η δεύτερη περίπτωση είναι ακόμη πιο ενοχλητική. Με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη, που δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου, τοποθετείται ως μετακλητή στο Πολιτικό Γραφείο του με τον ίδιο τρόπο -«με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της»- μια υπάλληλος που εργάζεται στη Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δηλαδή στο ίδιο υπουργείο! Με άλλα λόγια μετακινείται εντός του ίδιου υπουργείου για να κάνει μια άλλη, συγκεκριμένη, δουλειά, αλλά παρά ταύτα θα εμφανίζεται με δύο «θέσεις», θα εισπράττει -χωρίς να ευθύνεται η ίδια- περισσότερα χρήματα (στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται 30% επί των κύριων αποδοχών) και θα έχει πλεονέκτημα στη βαθμολογική εξέλιξή της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: