Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κου ΧΡ. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ



Του Χ. Γιαννικούλη
Υποψηφίου βουλευτή ΛΑΟΣ


∆εν έχει καµία σχέση το Λαρνάκι µε τον τουρισµό και την τουριστική ανάπτυξη γενικότερα σαν ενδεικτικό παράδειγµα αναφέρω την πόλη της Χαλκίδος που όταν την αντικρίζεις την πόλη το πρώτο πράγµα που βλέπεις είναι το εργοστάσιο τσιµέντων. ∆εν επηρέασε σε τίποτα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και το κυριότερο έδωσε ψωµί σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ας ψάξουµε λοιπόν το πρόβληµα σε πράξεις και παραλείψεις των τοπικών αρχόντων που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια τον τόπο. Αν υπήρχε λίγο ενδιαφέρον από µέρους τους η περιοχή θα είχε γίνει Παράδεισος (µε περιβαλλοντολογικές παρεµβάσεις) ακόµα και µε την παρουσία των µεταλλείων.

Σε καµία περίπτωση δεν πρέπει σε περίοδο οικονοµικής κρίσης µε την ανεργία στα ύψη και τους άνεργους του Νοµού να πολλαπλασιάζονται, να πριονίσουµε θέσεις εργασίας. Ένα σοβαρότατο πρόβληµα που επηρεάζει την τουριστική ανάπτυξη στο Νοµό µας είναι το ελεεινό τρισάθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Εδώ και 30 χρόνια δεν έχει γίνει καµία ουσιαστική παρέµβαση για βελτίωση του και κατέταξε το νόµο µας πρώτο σε τροχαία ατυχήµατα σε σχέση µε τον πληθυσµό µας παλιότερα. Ένα τέτοιο οδικό δίκτυο αποτρέπει σε µεγάλο βαθµό και την επίσκεψη των τουριστών και κατ επέκταση την ανάπτυξη τουριστικών µονάδων. Άλλο ένα σηµαντικότατο πρόβλη- µα είναι το υποβαθµισµένο σύστηµα υγείας του Νοµού που δεν µπορεί να παρέχει τα αυτονόητα στους πολίτες του Νοµού, πόσο µάλλον στους τουρίστες.

Αυτά γίνονται γνωστά και λειτουργούν αποτρεπτικά όχι µόνο σε όσους θέλουν να επισκεφτούν το Νοµό αλλά και σε όσους θέλουν να επενδύσουν.

Αποτρεπτικά επίσης λειτουργούν και οι συνεχιζόµενες αυξήσεις των τιµών από τους καταστηµατάρχες λόγο της συνεχιζόµενης και παραλογής φορολογίας εις βάρος τους. Πρέπει να γίνουν πιο λογικοί στις τιµές. Πρέπει να βρουν τρόπους αντίδρασης και να πιέσουν τους εκάστοτε κυβερνόντες για µείωση της φορολογίας και του ΦΠΑ και όχι να φορτώνουν τα βάρη που τους επιβάλει η πολιτεία στις πλάτες πολιτών και τουριστών.

Τέλος ο τουρισµός τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει παντού µείωση λόγο της οικονοµικής κρίσης, ήταν επόµενο να επηρεάσει και τον Νόµο µας.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: «Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ»

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΩΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ.ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ 24% ΦΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΟΙ ΜΑΣΤΡΟΠΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΟΧΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤ ΑΛΛΟ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑΠΡΕΠΕ.

Ανώνυμος είπε...

Δέν ενδιαφέρουν οι απόψεις σας κύριε
και κρατήστε τα μαθήματα δια τον εαυτόν σας.
Απαγορεύεται εκ της Ευρωπαικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και εκ του νομοθετημένου πλαισίου της η ολη
ταύτη παρακείμενη της πόλεως της Ιτέας μεταλλευτική διαδικασία κατ' αυτόν το τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολιτευόμενος και ευελπιστώντας οτι είναι δυνατόν να σε εμπιστευθούν οι ψηφοφόροι του Νομού, πρέπει να έχεις άποψη με επιχειρηματολογία. Να αναφερθείς σε πηγές οι οποίες περιγράφουν αυτό το οποίο ισχυρίζεσαι. Και μαζί, το τεκμηριωμένο ''πλάνο'' σου για τον τόπο. Όμως, οι καλύτεροι και οι πλέον έγκυροι διεθνείς ταξειδιωτικοί οδηγοί, είτε μας ειρωνεύονται, είτε μας καθυβρίζουν. Πουθενά δεν αναφέρουν το οδικό δίκτυο, την περίθαλψη και το...ΦΠΑ. Όσον αφορά δε την Χαλκίδα, μιά δική σου ερώτηση στο εκεί Λιμενικό Ταμείο, θα σε έπειθε, ότι το ετήσιο εισόδημα το οποίο αποφέρει η ενοικίαση στην Τσιμεντοβιομηχανία (περίπου ίδιας έκτασης με το Λαρνάκι) είναι ικανό απο μόνο του να καλύψει όλα τα έξοδα του Δήμου Χαλκίδας. Είσαι σε θέση να κάνεις το τηλεφώνημα, ή απλώς είπες κάτι, απλά και μόνον για να το 'πείς; Και βεβαίως αφαίρεσες και την σοβαρότητα απο τα λεχθέντα σου, μιάς και ανέφερες περί θέσεων εργασίας. Εκτός και εάν έχεις δεί κάπου επίσημα γραμμένο, ότι κάποιοι ζητούν απολύσεις. Δεν φαντάζομαι ότι με τόσο πρόχειρη άποψη, προσδοκάς πολιτική ανταπόκριση και αποδοχή απο τούς κατοίκους της Φωκίδας και ειδικά απο τους Ιτιώτες! Και νομίζω ότι πρέπει να επανέλθεις...διορθωμένος.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΚΕ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗ;ΤΖΙΖ Ε; ΝΤΑΝΤΑ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ;

Γιαννικούλης Κ. Χρίστος είπε...

Ο διάλογος δεν μπορεί να είναι εποικοδομητικός ούτε σοβαρός , όταν βασίζετε στην ανωνυμία. Κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του Ίντερνετ ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι επανήλθες, σημαίνει οτι παρακολουθείς τα γραφόμενα. Δεν είσαι...διορθωμένος όμως. Και επί της ουσίας: Προτίθεσαι να διαλογισθείς δημοσίως με σοβαρότητα όπως λέγεις, για το Λαρνάκι και τον Τουρισμό; Αν ναί, τότε να μαζευτούμε έστω οι δυό μας, παρουσία κοινού και να τα πούμε. Επωνύμως και δεσμευτικώς. Ιδού το Λαρνάκι, ιδού και το δίλημμα!

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε πολιτευτά
πεδίον δόξης λαμπρόν
ιδού το λαρνάκιον,ιδού και ο διάλογος
επωνύμως........ιδού